Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Zpátky do školy! Zvolte školní batoh s pohádkovým motivem

30. srpna 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Chcete-li vašemu dítěti pořídit kvalitní a stylový batoh, máte mnoho možností. Vždy je však dobré řídit se několika základními kritérii, díky kterým bude školní batoh nejen vysoce módní, ale i komfortní. Pohodlí a pěkný design by měly jít ruku v ruce. Na následujících řádcích se tak na letošní školní nabídku batohů podíváme do detailu. Čtěte a nechte se inspirovat!

Podle jakých kritérií vybírat batoh pro školáka?

Školní batoh pro děti by měl mít především polstrovaná a zpevněná záda. Díky tomu nebude přetěžován pohybový aparát vašeho dítěte a záda školáka budou moci tzv. dýchat. Už žádná zpocená místa! Kvalitní batohy do školy by pak měly disponovat i popruhy. Na trhu najdeme batohy, které mají bederní nebo prsní popruhy. Do školy postačí batoh s prsními pásky. Ty by měly být opět polstrované, aby se dětem nezařezávaly do ramen. Díky popruhům se rozloží váha batohu rovnoměrně a opět nedojde k zatěžování pohybového aparátu vaší ratolesti. Batoh pro školáka by měl být sám o sobě lehký. Také je vhodné, aby disponoval více kapsami. Do jedné kapsy dá školák učebnice, do další pak svačinu. Dobré jsou i modely školních batohů, které mají z boční strany našitou síťovinu. Do té lze vložit pití, které bude mít dítě stále po ruce. Kvalitní batohy pro školáky jsou dětem k mání i na e-shopu oblíbeného prodejce CCC. Zde si přijde na své každý školák.       

Jaké barvy, vzory, motivy a obrázky budou v letošní sezóně in?

Jak vám děti jistě potvrdí, kvalitní batoh do školy musí mít i stylový design. Bez toho to zkrátka nepůjde. Také stojíte o pohodlí i o dobrý vzhled. Kvalita batohu by tak měla jít ruku v ruce s módním designem. V letošní školní sezóně budou v kurzu batohy s pohádkovými motivy. Děti si oblíbily kousky z animovaných seriálů. Holčičky se budou rozplývat nad batohy do školy s motivy z Ledového království. Elsa a Anna jsou stále velmi oblíbené. Chlapci pak ocení batohy s autem Matějem nebo s transformákem Karlem. Pro menší školáky jsou skvělou volbou i batohy s obrázky s prasátkem Pepou. Pro starší děti jsou pak vhodné i batohy s dalšími postavičkami z Disney seriálů a pohádek. Batoh do školy vždy vybírejte i s vaší ratolestí. Děti mají většinou dost jasnou představu o tom, jak má jejich školní batoh vypadat. Stylové batohy do školy můžete vybírat v prodejnách CCC.                 

Jak se starat o batoh, aby dětem vydržel déle než jedno školní období?

O školní batoh je nutné vhodně pečovat. V ideálním případě ho nedávejte do pračky. Mohla by se totiž narušit struktura vláken batohu a batoh by pak nemusel držet svůj původní tvar. Některé batohy jsou pak i náchylné k oděrkám. Jedná se zejména o kousky s potiskem a o modely s hravými obrázky. Batohy pro děti pak určitě nedávejte ani do sušičky. Na školní batohy lze použít speciální čisticí prostředek, který je určený na syntetické nebo na přírodní materiály. Vždy se tak řiďte složením materiálu, z kterého je batoh vyrobený. Na trhu jsou k mání čisticí pěny, ale i pasty nebo gely. Vhodné pečující přípravky na batohy pro děti najdete také v kamenných prodejnách CCC. Zde si můžete s nákupem batohu pořídit i vybavení, díky kterému bude batoh dítěte zářit celé školní období. Na kožené kousky lze použít i kvalitní impregnaci.