Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tři tipy na dárek pro partnera milujícího dobré jídlo či grilování

9. května 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Máme pro vás 3 tipy, jak udělat velkou radost každému chlapovi. Nejvíc je váš partner ocení, pokud zároveň rád griluje. A kdyby ne, třeba s nimi naopak najde nový koníček. V podstatě jde o několik způsobů, jak vašeho chlapa naučit mistrovsky grilovat. A vlastně, trošku jsou to dárky i pro vás – třeba se pak muž častěji postará o víkendové obědy.

Asi každému z nás se několikrát do roka stane, že si nevíme rady s výběrem dárku pro naše blízké. A vybrat dárek pro chlapa bývá často vůbec nejtěžší. Všechno, co potřebují, mají a vlastně ani nic nechtějí. S našimi tipy vám s tímto problémem zkusíme pomoct.

„Ženy u nás často hledají inspiraci na dárek pro svého muže,“ říká Jan Pražan, majitel prodejny Top Grily. „Grilování je v tomhle hrozně vděčné. Hodně baví velkou většinu chlapů a zároveň nám umožní být doma za hrdinu. Každému z nás udělá obrovskou radost uznání, kterého se nám dostane za přípravu výborného nedělního oběda pro celou rodinu,“ dodává.

A pokud vašeho partnera grilování opravdu chytne, třeba zkusí i něco jiného než vepřovou krkovičku a hovězí steaky. Na grilu totiž zvládne udělat i pizzu, celé pečené kuře, kachnu, asijskou kuchyni ve woku, burgery, lososa, smažené řízky… třeba si nakonec od vaření pro domácnost odpočnete častěji, než by vás napadlo.

První tip – Chytrý grilovací asistent

Aby muže grilování bavilo, vůbec nejdůležitější jsou dvě věci. Je potřeba nedělat pořád dokola to stejné jídlo a zároveň je potřeba, aby se grilování opravdu povedlo na jedničku, když už se do něj chlap pustí a chce pohostit celou rodinu.

Jednoduchý způsob, jak dosáhnout obojího, je mít k sobě profesionálního grilovacího asistenta.

Mobilní aplikace chytrého teploměru Weber Connect perfektně změří propečenost steaku
Autor: Top Grily

Grilovací asistent, jmenuje se Weber Connect, je zjednodušeně řečeno přístroj, který propojíte s chytrým telefonem a který měří teplotu uvnitř grilovaného jídla a uvnitř grilu. Funkcí má ale mnohem víc. Pomocí jednoduchých instrukcí v telefonu vás zábavně provede přípravou jídla od rozbalení masa v kuchyni, přes grilování, až po správné servírování dobrot na stůl. Asistent vám řekne, kdy dát maso na gril, jak dlouho ho tam při jaké teplotě nechat, kdy ho otočit a kdy sundat.

Je v něm také plno receptů na všechny druhy masa, klasické i originální. Grilovací asistent tak muži pomůže každý týden zkusit na grilu něco nového a zároveň to dokonale připravit, aby si skutečně zasloužil pochvalu všech u stolu.

Druhý tip – Kurz grilování

Druhým způsobem, jak muže zapálit pro grilování, je vyslat jej na kurz grilování. Na něm se naučí grilovat různá jídla od skutečných mistrů grilu s celoživotními zkušenostmi. Dozví se plno nových informací, naučí se nové recepty a odnese si dobrou náladu a především perfektní gurmánský zážitek.

Rozhodně nejlepší kurzy grilování organizuje slavná značka grilů Weber. Její Weber Grill Academy jsou vůbec nejrozšířenější školou vaření na světě a ročně se jí na různých místech účastní přes sto tisíc lidí.

V Česku se konají v několika lokalitách. Náš bonusový tip je spojit kurz grilování s výletem na prodloužený víkend, kam vás to bude nejvíc lákat. Třeba kurzy pořádané v Brně si můžete spojit s prodlouženým víkendem pro dva na jižní Moravě. Kromě moravské metropole rozhodně stojí za návštěvu celá vinařská oblast na jih od Brna – Mikulov, Svatý kopeček, Mandloňové sady, plno krásných rozhleden a vinné sklípky na každém rohu.

Autor: Top Grily

Třetí tip – Výbava na grilování

A na závěr jeden jednoduchý tip. Pokud ještě doma nemáte dostatečnou výbavu na grilování, možná by byl vhodnějším dárkem nejdřív gril samotný nebo nějaké grilovací příslušenství, aby se vůbec muž mohl do všech výše uvedených zábav naplno kdykoliv pustit.

„S výběrem dárků ženám pro jejich partnery, tatínky a syny pomáháme prakticky každodenně. Vyznat se ve všech grilovacích možnostech není ze začátku úplně jednoduché, proto rádi se svými zkušenostmi pomůžeme. Gril navíc jako takový vděčný dárek můžeme doporučit i z toho důvodu, že se k němu vždy najde nějaký pěkný doplněk na různé další narozeniny a jiné příležitosti,“ dodává Jan Pražan nakonec.

Plno nápadů na grilovací dárky objevíte na www.topgrily.cz. Najdete zde všechny typy grilů – od malých na balkon, po velké na pořádné zahradní grilovací party.