Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Může být žena pravým mužem? – ptá se nová filmová komedie

11. dubna 2022 | 00:00
Prezentace klienta |

Snímek Po čem muži touží 2 je volným pokračováním úspěšné komedie Po čem muži touží, která se stala divácky nejúspěšnějším českým snímkem roku 2018. V kinech ji vidělo přes půl milionu diváků. Režisér Rudolf Havlík nabízí opět humorný pohled na střet mužského a ženského světa a hledání jejich vzájemného porozumění. Jenže dokud nejste v kůži toho druhého, nemůžete tak přesně vědět, co to obnáší.

Irena Kopáčová (Anna Polívková), psycholožka, specialistka na partnerské vztahy neprožívá dobré období. Její doporučení klientům se trochu míjejí účinkem, Irena dostává výpověď z ordinace a vzápětí přistihne svého přítele při nevěře. Nejlepším lékem na životní trable je vyrazit s kamarádkou Marcelou (Tereza Kostková) na víno.  Kroky opilé Ireny následně vedou do stanu vědmy Zoltany (Zuzana Kronerová), kde vysloví osudové přání: Chci bejt chlap! Ráno se Irena probudí a ocitne se v těle, které nenávidí. Je z ní chlap.

Může být žena pravým mužem? – ptá se nová filmová komedie
Autor: Fénix Film s.r.o.

Irena/Iren (Jiří Langmajer) se musí o sebe postarat a není nikdo, kdo by jí zpočátku uvěřil, že je to pořád ona. Nakonec jí podá pomocnou ruku soused Radim (Marek Taclík), který je odjakživa do Ireny zamilovaný. Věří jí a doufá, že někde tam uvnitř toho postaršího chlapíka je jeho milovaná a on ji jen musí, jako správný princ, osvobodit. Udělat z ženy muže není snadný úkol, a tak má Radim ve výcviku pořádné obtíže. Poté, co opadne prvotní šok, má Irena možnost zjistit, jací muži vlastně doopravdy jsou.

Může být žena pravým mužem? – ptá se nová filmová komedie
Autor: Fénix Film s.r.o.

Po několika letech se tak na place sešlo trio z původního filmu – herci Anna Polívková a Jiří Langmajer a režisér Rudolf Havlík.

Já jsem se na natáčení těšila moc, protože s Rudou je vždycky radost pracovat, jeho to baví a baví ho vymýšlet na place blbosti. Myslím, že jsme si užili i tu moji část, byť kratší tentokrát. Ale docela jsme si ji vyšperkovali...“ slibuje představitelka Ireny Anna Polívková.

Může být žena pravým mužem? – ptá se nová filmová komedie
Autor: Fénix Film s.r.o.

My jsme s Aničkou spolu byli celé léto, protože jsme točili seriál Špunti na cestě, takže jsme spolu vlastně suma sumárum strávili - i s natáčení filmu - skoro půl roku. A já jsem ty první tři čtyři měsíce po ní navíc tak zvláštně pokukoval a ona se mě ptala: co na mě pořád tak koukáš a já jsem jí říkal, no to proto, že tě vlastně budu hrát,“ vzpomíná Jiří Langmajer.

Hereckou sestavu doplňují Marek Taclík, Zuzana Kronerová, Tereza Kostková, Pavel Šimčík, Leoš Noha, Oskar Hes, Ondřej Kavan, Radek Holub nebo Michal Kavalčík.

Je to dvojka, tak jsme se strašně báli, abychom dokázali navázat humorem, pro který měli diváci první film rádi. Naštěstí - a já jsem o tom přesvědčený -  to dopadlo velmi dobře i díky Jirkovi, a hlavně díky Aničce, která vlastně nemá tak komediální roli jako v prvním filmu. Ale dokázala mu připravit tu půdu, takže já jsem vlastně v klidu a spokojený a jsem rád, že ten feeling, který byl v jedničce, tam zůstal,“ věří režisér Rudolf Havlík.

Přesvědčte se v kinech. Film má premiéru 21. 4. 2022.