Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Výherkyně tří balíčků s Dezinfekcí na prádlo a Dezinfekčním sprejem Lysol se staly...

Nepusťte viry a bakterie k vám domů
27. listopadu 2020 | 00:00
Prezentace klienta |

Čištění a dezinfekce domácnosti jsou velmi důležité, zvlášť v současné době. Čistíte ale svůj domov efektivně? Správnou a pravidelnou dezinfekcí domácnosti můžete výrazně snížit rizika, která s sebou přináší nejrůznější viry, bakterie a další mikroorganismy. Součástí článku je vyhodnocení soutěže, kterou najdete na konci.

Při příchodu domů si s sebou běžně přinášíme i nezvanou návštěvu. Viry a bakterie ulpívají na nejrůznějších površích – klice od dveří, rohožce, botách, kabelce, deštníku i našem oblečení. Pokud tyto povrchy nevyčistíme a se jich dotýkáme, mikroorganismy roznášíme dále. Kdo z nás si někdy nesedl po příchodu z práce s úlevou na gauč? Už si ale neuvědomíme, že ve stejném oblečení jsme seděli po cestě v MHD a na gauč plný mikroorganismů z autobusu se poté uvelebíme v pyžamu.

Dezinfekční sprej, který stačí jen nastříkat

Lysol dezinfekční sprej je skutečně univerzální a není potřeba ho stírat. Stačí pouze nastříkat na daný povrch a 99,9 % virů* a bakterií je zničeno, a to včetně viru chřipky a SARS-CoV-2 způsobující onemocnění covid-19. Je možné ho použít na více než 100 povrchů v domácnosti, od kuchyňských ploch, toalet, dětského kočárku, mobilního telefonu až po polštáře nebo čalounění. Povrchy budou bezpečné, bez zápachu a se svěží vůní.

Nepusťte viry a bakterie k vám domů
Autor: Reckitt Benckiser

I když to možná zní překvapivě, nejvíce bakterií často bývá v kuchyni – a to hlavně v kuchyňské houbičce a dřezu. Naopak toaleta, kterou většina z nás vnímá jako zdroj bakterií a dezinfikuje ji pravidelně, není největším zdrojem choroboplodných zárodků – v koupelně jich nejvíce najdeme ve vaně.

Dezinfikovat pouze tvrdé povrchy nestačí

Umýt koupelnu, povrchy v kuchyni i podlahy. To vše většinou patří ke standardnímu úklidu domácnosti. Věděli jste ale, že nejvíce mikroorganismů sídlí v měkkém? Běžný polštář má i více bakterií než toaleta.  Proto je velmi důležité věnovat stejnou pozornost i účinné dezinfekci prádla. Horká voda, bělidlo ani sušička neodstraní všechny choroboplodné zárodky.

Lysol Dezinfekce na prádlo odstraní až 99,9 % virů* a bakterií i při nízkých teplotách vody, a to včetně viru chřipky a SARS-CoV-2 způsobující onemocnění covid-19. Složení s 0 % chloru je bezpečné i pro barevné oděvy, navíc eliminuje zápachy a prádlo tak bude opravdu svěží.

Soutěž o jeden z tří balíčků s Dezinfekcí na prádlo a Dezinfekčním sprejem Lysol vyhrály

  • Jitka Rybáková, Dětenice
  • Lenka Burýšková, Zlín 
  • Beata Kubatková, Orlová

Soutěž probíhala od 27.11. 2020 do 4. 12. 2020.

Pravidla soutěže najdete ZDE.

Informace o nakládání s osobními údaji najdete ZDE.

Nepusťte viry a bakterie k vám domů
Autor: Reckitt Benckiser

*Lysol dezinfekční sprej: viry na tvrdých neporézních površích. Lysol dezinfekce na prádlo: specifické viry - RSV virus, koronavirus způsobující přenosné onemocnění zažívacího traktu (TGE) a SARS-CoV-2 virus způsobující onemocnění covid-19, herpes simplex virus typ 1 a virus chřipky H1N1. Používejte biocidy bezpečným způsobem. Před použitím si vždy přečtěte označení a informace o přípravku.