Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kam v Praze 4 do parku, restaurace nebo na dětské hřiště?

11. září 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Bydlím v Praze 4 a po narození syna Lukáše jsem hledala nejbližší parky, kam bychom mohli vyrazit na procházky a na hřiště. Dva takové jsem našla v BB Centru kousek od metra Budějovická a Kačerov. Navíc je v okolí i řada restaurací, kaváren a služeb. Minulý rok tu předělali parkoviště na náměstí s pozemní fontánou a s možnostmi pro posezení.

Každou chvilku tu jsou food festivaly, hudební vystoupení, cestovatelské večery i akce pro děti. Jednou ročně je v BB Centru velký letní koncert a několik srpnových večerů tu má zastávku letní kino KinoBus. V okruhu doslova pár metrů tu najdu vše, co potřebuji.

Autor: PASSERINVEST GROUP

Parky, atrakce, hřiště a sportoviště

Nejvíc jsme si oblíbili Park Brumlovka, kde je dětské hřiště pro malé i velké. Lukášek si zatím rád hraje v dřevěném domečku s pískovištěm, u kterého je i kreslicí tabule a kolotoč. Pro větší děti jsou tu dvě pyramidové věže s klasickými i tunelovými skluzavkami. Různé druhy houpaček a pro trénink rovnováhy a postřehu balanční bloky, skákací disky i kuličkový stůl. Kousek od Parku Brumlovka je druhý park, Baarův. Sem si rádi chodíme odpočinout. Vezmeme deku, hračky, svačinu a uděláme si tu klidný piknik.

Autor: PASSERINVEST GROUP

Je tu i rotující houpačka, ale na tu je zatím Lukášek malý, pro nás je spíš netradiční tichá pošta, několik metrů od sebe vzdálené pod zemí propojené trubky. V Baarově parku je také hřiště na pétanque, a pokud si chcete zahrát, ale nemáte hrací koule, půjčit si je můžete zdarma na recepci budovy Filadelfie. Na recepci vám také půjčí deku na piknik. Občas v parcích potkáváme i běžce a v loňském roce tu otevřeli atletický stadion. Za symbolický roční poplatek máte na stadion neomezený přístup. Je tu ovál na běhání i sprinterské rovinky. Můžete si sem přijít zahrát badminton či florbal nebo si zaskákat do výšky i dálky. Atletický stadion má i workoutové hřiště, které rád využívá můj manžel. Je tvořené systémem bradel, hrazd, žebřin i lavic na posilování, kde přirozeně posiluje a procvičuje tělo svou vlastní vahou.

Restaurace i kavárny

BB Centrum má velký výběr kam si zajít na rychlý či delší oběd nebo večeři. V administrativních budovách jsou i pro veřejnost přístupné bufety, kde jsou v nabídce převážně tradiční jídla. Jestli máte rádi exotickou kuchyni, najdete v BB Centru indickou, thajskou, vietnamskou i klasickou italskou a vegetariánskou. Je tu salaterie a zajímavý koncept „těstovinárny“, ve které mají neobvyklé kombinace, nebo si sami můžete sestavit těstoviny s přísadami, na které máte zrovna chuť. Mám ráda místní kavárny, kam si někdy zajdeme na zmrzlinu, malou svačinu nebo něco sladkého.

Autor: PASSERINVEST GROUP

Zajímavé události a akce

Na Náměstí Brumlovka, které je hned u autobusové zastávky Brumlovka, se každou chvilku konají různorodé akce s doprovodným programem. Často jsou tu stánky s občerstvením zaměřeným na vybranou kuchyni či region. Nedávno to byla Latinská Amerika, kde byl i taneční workshop a hrála živá hudba. V druhé polovině září bude na náměstí vinobraní s nabídkou vín z nejrůznějších odrůd hroznů od českých vinařů, chybět nebude ani burčák nebo občerstvení, které se k vínu dobře hodí. Pravidelně se v některé z místních restaurací konají Cestovatelské večery, přednášky cestovatelů o koutech světa, které projeli na vlastní pěst.