Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

5 tipů, jak nakupováním na internetu skutečně ušetřit

5. srpna 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Nebaví vás nakupovat v obchodních centrech a radši objednáváte zboží přes internet? Je to pohodlné a navíc můžete v elektronických obchodech ušetřit až tisíce korun!  Stačí jen vědět, jak na to!

1. Nakupujte přes cashbackové portály

Je to jednoduché. Zaplatíte-li přes určitou stránku, dostanete pár procent z platby nazpět. Stačí se zaregistrovat a otevírat své oblíbené e-shopy přes daný cashbackový portál. Jediné, co musíte kontrolovat je, zda se vám nevyplatí věc přeci jen koupit v kamenném obchodě, kde může někdy být zboží levnější. „Chtěla jsem příteli koupit speciální bourbon k narozeninám. V žádném kamenném obchodě jsem ho nemohla najít, tak jsem zapátrala online a usmálo se na mě štěstí. V jednom e-shopu ho měli, jenže byl dost drahý. Našla jsem si ovšem portál, který nabízel až 10% cashback do tohoto obchodu, takže jsem mohla příteli láhev bez výčitek koupit,“ popisuje svou zkušenost Tereza.

2. Staňte se srovnávačem

Tím nemyslíme pouze to, že máte více využívat online srovnávačů cen. Blíží se slevové mega šílenství typu Black Friday? Nenechte se napálit. Vyhlídnuté zboží si zkontrolujte předem, nejlépe si udělejte snímek obrazovky s danou nabídkou. Některé e-shopy zdraží zboží těsně před akcí a následně jej prodávají „ve slevě“.

3. Rozbalené a zánovní zboží

Porozhlédněte se po vybrané lampě, domečku pro děti nebo třeba po zahradní výbavě ve specializovaném e-shopu zaměřeném na prodej rozbaleného zboží. Jedná se o produkty jen s drobnou vadou na kráse, kterým někdo poškodil obal a nyní je nelze prodávat za plnou cenu. Často se navíc na dané zboží stále vztahuje dvouletá záruka, takže se nemusíte bát, že ho nebudete moci reklamovat, pokud nebude splňovat vaše představy.

4. Platební metoda MALL Pay

Oblíbená odložená platba přináší hned několik výhod. Je zcela zdarma a dává vám možnost si vše nejdříve v klidu před zaplacením prohlédnout a vyzkoušet. Stačí při nakupování online ve vybraném obchodu zvolit možnost platby s MALL Pay, čímž si platbu odložíte až o 14 dní. Navíc získáte za každých zaplacených 100 Kč jeden bod do věrnostního programu Odměny. Už za pár bodů můžete získat až 50% slevu na oblíbené produkty, dopravu zdarma či levnější prodlouženou záruku. Vyplatí se službu sledovat i na sociálních sítích, kde se můžete zúčastnit častých soutěží o různé hodnotné ceny.

5. Kreditní karta

Trochu strašák pro nezodpovědné utráceče, pro zodpovědné však skvělá kamarádka na nákupy. Když platíte kreditní kartou, platíte penězi banky. Pokud však splatíte částku v bezúročném období, pak si peníze vlastně půjčujete zadarmo. S dobrou kreditkou můžete ušetřit díky výhodným cashbackům a věrnostním programům. Obvyklou výhodou je také prodloužená záruka či pojištění zdarma. To vše získáte, zatímco se vaše peníze budou úročit na výhodném spořicím účtu. Dávejte si ovšem pozor. Pokud víte, že své nakupovací sklony neukočírujete, pak se kreditní kartě vyhněte obloukem. Nesplatíte-li totiž dluh bance v bezúročném období, dostanete úrok klidně 20 %.