Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Uklizeno dřív, než vypijete kávu. Tohle musíte mít!

5. června 2019 | 00:00
Prezentace klienta |

Než uklidíte poslední místnost, je v té první opět nepořádek? Známe to všechny. Děti drobí, z mazlíčka padají chlupy a do toho chuchvalce prachu. Fuj! Ale může to vypadat i jinak. Robotický vysavač vysaje a vy si zatím vypijete horkou kávu. Poradíme vám, který uklidí na jedničku a nezruinuje domácí rozpočet.

Autor: roboticky-vysavac.cz

Rozhlédněte se po vaší domácnosti. Nejzásadnější kritérium je prostor, kde bude robotický vysavač uklízet. Máte na podlaze koberce? Budete potřebovat vysavač s rotačním kartáčem. Pokud mezi místnostmi nejsou prahy, máte vyhráno. Robot uklidí celý byt najednou a vy si užíváte volno. Nakonec sám zajede na nabíječku. Přes práh bude potřeba vysavač přenést.

Autor: roboticky-vysavac.cz

Pokud máte domácí mazlíčky, čeká vás neskutečná úleva. Robotický vysavač posbírá všechny chlupy. Zajímejte se ale, jak budete namotanou srst z kartáčů čistit. Vybírejte vysavače s PET kartáčem, s gumovými lamelami nebo bez rotačních kartáčů. PET kartáče mají gumové lamely pro snadnější čištění. Na gumových válcích ulpí jen velmi málo nečistot. Bez kartáčů je údržba nejsnazší.

Autor: roboticky-vysavac.cz

Robotický vysavač jezdí buď náhodně a potom se hodí pro úklid jedné místnosti nebo menšího bytu. Pro více místností se vyplatí investovat do robota s inteligentní navigací. Takový jezdí systematicky a vymete každý kout.

Autor: roboticky-vysavac.cz

Na rozdíl od klasického vysavače může mít robot spoustu vychytávek. Oceníte hlavně načasování úklidu. Vysavač bude jezdit podle plánu a vy se o něj nemusíte starat. Velká vychytávka je mobilní aplikace. Vysavač tak pustíte třeba z práce. Užitečné jsou také virtuální bariéry nebo magnetické pásky, které usměrní kam má vysavač jezdit.

Autor: roboticky-vysavac.cz

Robotický vysavač s poměrem cena/výkon je Symbo xBot 5 PRO. Kromě vysávání zároveň stírá mokrým mopem. Má inteligentní navigaci, možnost načasování úklidu i mobilní aplikaci. Oblíbily si ho i známé české maminky na Instagramu.

 

Autor: roboticky-vysavac.cz