Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Testovaly jsme 20 nejlepších nude rtěnek na jaro: Jaký podtón si vybrat?

  • 2. dubna 2014 | 11:00

    Nahé líčení vládlo zimě a vedle pastelových plynule proplouvá také jarními trendy. Základní radou, jak si vybrat odstín, je volit barvu vašich rtů, jenomže "lepší". Nesnažte se rty zamaskovat, jako byste je přetřela make-upem, ale zvolte si správný barevný podtón který vám sedne. Tělové rty jsou in!

  • Červený podtón

    Tělovou rtěnku se svůdně červeným podtónem si může dovolit prakticky každá žena. Ať máte světlý, tmavý či olivový tón pleti, nebo prakticky jakoukoliv barvu vlasů, pokud sáhnete po nude rtěnce s decentně červeným tónem, máte vyhráno.

    Před nanesením nezapomeňte rty ošetřit jemným peelingem a pokud si vyberete matný odstín, dostatečně je hydratujte. Stejně jako u sytě červených rtěnek, i u těch nude s červeným podtónem vynikne každá případná nedokonalost na rtech.

    Červená
    Autor: profimedia.cz, archiv firem
    I když tělových rtěnek s podtónem červené je jako šafránu, i na českém trhu najdete ty pravé. Vyzkoušejte například novinku od Esteé Lauder - Pure Color Envy v odstínu 110 Insatiable Ivory. Uchvátí vás její dokonalá vůně a balení s praktickým magnetem.

    Česká kosmetika Dermacol nabízí "červenou" nude rtěnku v kolekci Lip Seduction a odstínu 02. Červený podtón naleznete i u Yves Rocher  Grand Rouge odstín 51 Beige Radieux a málo známe značky Mememe. Odstín Persian Pink nabízí kromě krásné barvy také dokonale máslovou texturu, která vyživí vaše rty stejně dobře, jako balzám.

  • Broskvový podtón

    Broskvový podtón je králem letošního jara a určitě by vám neměl chybět v kosmetické taštičce. Jeho největší výhodou je totiž fakt, že si jednoduchým zkoušením snadno naleznete ten svůj.

    Tato krásná barva namíchaná z různých poměrů tělové, růžové a pudrové sluší opravdu každé ženě.

    Broskvová
    Autor: profimedia.cz, archiv firem
    Nejkrásnější pudrové rtěnky naleznete v sortimentu značky Inglot, která nabízí vysokou kvalitu za velmi rozumnou cenu. Rozhodně vyzkoušejte jak vám bude slušet hydratační rtěnka v odstínu 259 nebo Slim gel rtěnka v odstínu 50.

    Velmi neobvyklou pudrově matnou rtěnku má ve své kolekci britská značka MUA. V balení najdete také praktický kalíšek s trochou barvy pro případ, že vám rtěnka dojde a vy si nestíháte koupit novou. V drogeriích pak zapátrejte po nude kolekci Maybelline a odstínu 710 Slutry Sand.

  • Růžový podtón

    Nude rtěnky s růžovým podtónem vám budou slušet v případě, že máte velmi světlou pleť. Volte klasické, matné i s perletí, v nabídce kosmetických firem najdete snad všechny.

    Obecně platí, že matná rtěnka bude slušet spíše plným rtům. Pokud jste majitelkou užších rtů, sáhněte spíše po těch s perletí nebo jemným leskem. Opticky je totiž zvětší a dodají jim plnost.

    Růžová
    Autor: profimedia.cz, archiv firem
    Co se týče nude rtěnek, svými starorůžovými odstíny nás uchvátily hydratační rtěnky Rimmel Moisture Renew v odstínu 125 a Dermacol Lip Sediction v odstínu 01.

    Růžové rtěnky s jemným leskem hledejte v sortimentu značky Oriflame. Nám se nejvíc líbí třívrstvá rtěnka v odstínu Spectacular Nude a horká perleťová novinka The ONE v odstínu Lustrous Nude.

  • Oranžový podtón

    Oranžové podtóny budou slušet všem ženám s ohnivě rudou nebo kaštanově hnědou barvou vlasů. Pokud váš nos zdobí pihy, směle se vrhněte na nude rtěnky s oranžovým tónem.

    Tyto tóny tělových rtěnek můžete nosit také máte-li olivový tón pleti. Pozor si dejte jen v případě, že máte od kávy, čaje či cigaret zabarvené zuby. Oranžové tóny jejich zažloutlost totiž nepříjemně zvýrazní.

    Oranžová
    Autor: profimedia.cz, archiv firem
    Nude rtěnky s oranžovými podtóny budete v sortimentu kosmetických firem hledat poměrně snadno. Nám se nejvíce líbila rtěnka Art Couture od Artdeco v odstínu 667, která vám na rtech zanechá doslova sametový pocit.

    V drogeriích určitě vyzkoušejte Rimmel Lasting Finish v odstínu 250, odstín 725 z nude kolekce značky Maybelline a v neposlední řadě sladce karamelovou Dolcezzu od Gabriella Salvete v odstínu Caramello.

  • Hnědý podtón

    Hnědé podtóny u nude rtěnek budou slušet všem "exotickým kráskám", které mají tmavý podtón pleti. Dokonale vám sedne ale i v létě, kdy svoji pokožku opálíte.

    Volte nude rtěnky s čokoládovými či kávovými odstíny. Většinou je najdete pod názvy "latte" nebo "karamel".

    Hnědá
    Autor: profimedia.cz, archiv firem
    Úchvatně hnědé odstíny naleznete v sortimentu značky Artdeco, kterou můžete s velmi výhodnou slevou koupit tento víkend na kosmetickém veletrhu Interbeauty Prague v pražských Holešovicích. Pátrejte po Perfect Color lipstick v odstínu 22 a luxusní High Performance Lipstick v odstínu 486.

    Nude rtěnku s hnědým podtónem nabízí ve své nové kolekci Ultra Colour Absolute také značka Avon. Sáhněte po medovém odstínu Warm Honey. Hnědý podtón v nude kolekci Maybelline hledejte pod číslem 740 a názvem Coffee Craze.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.