Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Šokovaný svět módy: Zrůdnost, nebo módní revoluce?

13. července 2010 | 17:32

Mladý německý návrhář se při módní přehlídce v Berlíně postaral o senzaci. Na molo poslal předvádět své kreace kreatury. Plešaté androgynní ženy a muže s vousy. Popřel tím tak vše, o co v módě jde. Vysmál se fabrice na krásu.

Týden módy v Berlíně patří k nejprestižnějším společenským událostem léta. Celá akce se nesla poklidně. O skandální ukončení se ale postaral mladý návrhář Patrick Mohr. Místo krásných bytostí se po mole promenádovaly s jeho modely bizarní postavy s odpudivým vzhledem.

Mohr si dal záležet na tom, aby vizážisté modelky a modely namaskovali jako sešlé, staré, vychrtlé bytosti, které nedávají tušit, jakého pohlaví jsou. Vyhublé modelky se předvedly před zraky diváků téměř polonahé. Měly vyrobenou umělou plešku a s jemných rysů obličeje jim trčely hnědé jemné vousy.

Přestřelil německý provokatér, nebo se jen snažil poukázat na skutečnost?
Autor: profimedia.cz

Šokovat především

Návrháři se iluze androgynních zrůd povedla. Muži i ženy vypadali skoro k nerozeznání. Patrick tím chtěl upozornit na to, že svět pomalu ztrácí klasické rozdělení společnosti. Muži jsou zženštilí a ženy samostatné.

Přítomní diváci byli konsternováni. Nepřirozené bytosti jim vzaly slov. Pravdou je, že Mohr zastínil sám sebe. Díky vizualizaci modelů si nikdo nevšiml, jaké šaty navrhl. To je ale pro návrháře úspěch. Jeho krédem je hlavně šokovat.

Autor: amp