Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Podle návrháře Louboutina má prý Barbie tlusté kotníky

Panenka Barbie
18. října 2009 | 14:33

Má populární panenka Barbie tlusté nohy? Tato otázka se zdá být směšná, ale francouzský návrhář Christian Louboutin na ni odpovídá "ano".

Podle světoznámého mága originální obuvi má Barbie příliš tlusté kotníky pro jeho střevíčky.

Ačkoli Barbie byla často kritizována v minulosti za to, že je příliš hubená a dává špatný příklad mladým dívkám, Louboutin, jehož boty charakteristické velmi vysokým podpatkem a červenou podešví se prodávají v přepočtu až za 50.000 korun, trvá na svém.

 

Panenka Barbie
Autor: ČTK

Experti se dohodli, že k letošnímu 50. výročí panenky vytvoří tři nové typy Barbie, která bude mít štíhlejší nohy a slabší kotníky.

Mimořádně populární panenka se stala už několikrát předmětem kontroverzí. Její výrobce americká společnost Mattel byla už v minulosti kritizována za to, že je Barbie příliš vratká; jiné studie zase poukazovaly na to, že má příliš málo tělesného tuku. Na Mattel se také snesla vlna kritiky za to, že vytvořila černošskou panenku, která postrádá černošské rysy ve tváři a vypadá prostě jako bílá Barbie nabarvená na černo.

Nedávno dal americký výrobce na trh novou řadu černošské verze Barbie, která se liší od své předchůdkyně: má plnější rty, širší nos a výraznější lícní kosti.

 

Autor: ČTK, šim