Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Jak se obléknout do letadla a čeho se vyvarovat? Na tyhle kousky zapomeňte!

14. června 2023 | 06:00

Kdy jindy apelovat na pohodlí a praktičnost oblékání než právě při cestování letadlem? Protože trávit několik hodin vysoko v oblacích v těsném oblečení a cítit se jako ve svěrací kazajce není opravdu nic příjemného a dost možná jste tento pocit, kdy jste byla absolutně perplex, zažila. Které kousky byste měla raději nechat v zavazadle, a co naopak mít vždy po ruce?

Ačkoliv uplynulo bezmála čtvrtstoletí od úmrtí princezny Diany, jež se zaryla do našich srdcí, je nevyčerpatelnou studnicí módní inspirace především pro mladší generaci. Ukázkovým příkladem je sportovní outfit opřený o cyklistické šortky, oversized mikinu a tenisky, z nichž rošťácky vykukují vysoké ponožky. Look devadesátých let, který po tolika letech ožil a několikátou letní sezonu dominuje aktuálnímu street stylu. Po vzoru princezny z Walesu se do těchto cyklistických šortek obléká řada známých krásek v čele s Kim Kardashian nebo modelkou Hailey Bieber, které není nutné dlouze představovat. A zdá se, že tento model byl schválenou „letištní uniformitou“ pro cestování letadlem, soudě dle instagramové propagandy módních influencerek.

Princezna Diana (1995); Hailey Bieber (2019)

Dlouhý šál nahradí cestovní deku

Otázkou však je, zda příliš upnuté šortky kopírující linii těla, které tlačí především na oblast břicha je tím nejvhodnějším oblečením pro cestování. Nehledě na to, že zakrývají jen nutnou část nohou, kvůli čemuž vám v letadle bude s největší pravděpodobností zima. Pokud však váš let bude opravdu krátký a nedáte dopustit na tento model, dbejte na to, aby nebyly z příliš upnutého materiálu určenému na sport, zvolte jemnou bavlnu či pleteninu. A abyste se pojistily i proti chladu, do příručního batůžku si nezapomeňte přibalit šál, který poslouží jako deka, díky kterému budete v letadle v naprostém komfortu.

Jaké pohodlné kalhoty na léto sednou XL i S postavám? Na to se podívejte v Souboji velikostí! 

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videohub

 

Co si určitě nebrat?

Čeho byste se tedy měly absolutně vyvarovat? Jak již z výše uvedeného vyplývá, vyhněte se nepohodlnému, příliš upnutému oblečení – zejména koženým či denimovým kalhotám tlačící na bříško, které taktéž stahují i nohy. Mohly byste se potýkat s nepříjemnými zdravotními komplikacemi, jako jsou otoky, křeče, při delších letech bez možnosti hybnosti v takto těsném oblečení je hrozba i trombózy.

Aby vás při cestování nevyvedlo z míry značné nepohodlí, vyvarujte se i botám na podpatku či žabkám nebo muleskám (boty s volnou patou), které by vám mohly stěžovat rychlejší pohyb při nutné evakuaci letadla – nestrašíme, jenom myslíme na vše! Poděkujete také všem oděvům a doplňkům bez nejrůznějších cvoček, které vám usnadní letištní kontrolu.

Nákupní tipy: tepláky OYSHO, 999 Kč; úpletový top COS, 17 € (cca 405 Kč); tenisky New Balance, 2699 Kč; bomber Zara, 1999 Kč; skřipec do vlasů OYSHO, 299 Kč; sada 3 párů ponožek OYSHO, 299 Kč; příručný kufr Suitsuit, prodává bagalio.cz, 391 Kč

Nejlepší outfit do letadla

Jaký look lze tedy považovat za nejpohodlnější, nejbezpečnější verzi bez absence stylu? Vsaďte na cool teplákové nebo úpletové soupravy a myslete na vrstvení, které vás vysoko nad zemí ochrání před chladem. Když tedy zvolíte top s širokými kalhotami, vezměte si s sebou i lehkou bundičku či kardigan anebo již zmíněný velký šátek. Inspirovat se můžete naší koláží, vybranými pohodlnými kousky či inspirací z Instagramu:

Pohodlné a stylové kousky vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Žaneta Podlahová