Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Na jaře se budou nosit puntíky! Které vám budou slušet?

9. března 2018 | 06:00

Puntíky jsou nesmrtelnou záležitostí, letos na jaře je najdete v každém obchodě. Vyberete si puntíkaté šaty, nebo raději halenku?

Puntíky se nosí stále, letos však zaplavily obchody ve velkém. Nosí se nejen halenky a šaty, ale i kalhoty, sukně, overaly, saka a kabelky. Puntíky nemusí být jen černé na bílém podkladu, vedle černo-bílých variací se prodávají nejrůznější barvy.

Nejčastěji jsou to kombinace tmavě modré a bílé nebo hnědé. Oblíbená je i vínová nebo zelená a mentolová barva. Prodávají se i různé designy, najdete oblečení s drobným potiskem stejně jako kousky s velkými puntíky. 

Tento vzor se hodí pro všechny, jelikož působí svěže a žensky. Nosit ho mohou i ženy se silnější postavou. Jen by si neměly vybírat příliš velké puntíky, ale měly by vsadit na ty menší. Velké potisky totiž opticky zvětšují. Na problematické partie pak vybírejte tmavší kousky, třeba černou halenku s bílými puntíky, nikoliv opačně.

Puntíky se dají i dobře kombinovat – s jinými puntíky nebo třeba s květinovým či pruhovaným potiskem. Pokud nejste takto odvážná, kombinujte je pouze s jednoduchými kousky. 4800348:gallery:true:true

Puntíkaté šaty a halenky jsou letos často ještě doplněny o volánkové aplikace či módní vázání v pase. Kousky jsou tak ještě romantičtější a plné ženskosti. V obchodech můžete najít i kousky, kde se střídá potisk malých a velkých puntíků. Třeba jako na šatech ze Zootu za 1549 korun.

Zoot, 1549 Kč
Autor: archiv firem

Ty nejhezčí kousky najdete v naší fotogalerii:

Podívejte se na video, jak nosit klasický potisk puntíků:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: youtube.com/All New Fashion Trends/BPŽ

Autor: Markéta Tošnarová