Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

100 let módy: Největší trendy historie. Malé černé, džíny a 3D vzory!

Video se připravuje ...
Jaké jsou ikonické trendy dané doby?
VIDEO: youtube.com/mode.com
5. října 2016 | 06:00

Každé období s sebou nese různé módní trendy, které se později zase vrátí do módy nebo jednou provždy zmizí. Pak ale existuje pár ikonických kousků, které jsou pro danou dobu typické. Většina z nich je hitem dodnes. Podívejte se na video!

Pro samotný počátek 20. století nebyl typický konkrétní kousek, ale materiál. Tehdy se většina šatů šila z umělého hedvábí, které vypadalo velmi luxusně. O deset let později už se šplhaly na módní vrchol legendární malé černé, které by měla mít každá žena ve svém šatníku i dnes! Ve 30. letech se do šatů začal všívat zip, který je pro nás dnes naprostou samozřejmostí. A o dalších pár let později začaly ženy vůbec poprvé nosit silonové punčochy.

Ani 50. léta nejsou o nic méně důležitá. Tehdy se totiž zrodily lodičky se špičatou špičkou, které milují snad všechny ženy. Další významný trend už tak všeobecně oblíbený není. V 60. letech totiž modelka Twiggy proslavila minišaty a sukně, které – jak je známo – sluší jen těm největším "špejlím". Podívejte se, jaké další významné kousky se v dalších letech objevily na scéně.

.
Autor: Shutterstock

Zde sledujte i další videa, ve kterých uvidíte, jak se měnily módní trendy v průběhu uplynulých 100 let!