Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Majitelka šperkařské firmy: Šperky zrcadlí krásu a inteligenci českých žen!

Video se připravuje ...
Majitelka šperkařské firmy: České ženy jsou krásné a inteligentní!
VIDEO: Adam Balažovič
8. června 2016 | 12:00

Každý z nás má svůj životní příběh. Některý je plný zvratů, pádů a velkých dobrodružství. Stejně jako ten Jitky Mlynarčík Kudláčkové, která spolu s manželem vlastní českou šperkařskou firmu JK Jitka Kudláčková.

Jako malá byla Jitka velmi kreativní, ráda kreslila, vystřihovala, pletla, těšila se z jednoduchých nápadů a dostupných materiálů té doby. Už tehdy se v ní zrodil "životní plán". "Chodila jsem do školy takovou šedou studenou ulicí a asi tehdy jsem se rozhodla, že chci udělat svět krásnější a barevnější," vzpomíná Jitka.

Když se vyučila, rozhodně to neznamenalo, že si rovnou sedne ke zlatnickému stolu. Nejprve si vyzkoušela administrativu, ale i práci prodavačky. Po revoluci dostala chuť roztáhnout křídla a načerpat zkušenosti ve světě. Tehdy se seznámila se svým budoucím manželem a společníkem Dušanem Mlynarčíkem, který jí zařídil práci zlatnice v hlavním městě Venezuely Caracasu. Jitce se otevřel nevídaný svět. Vyzkoušela si pracovat s drahými kameny, osvojila si nevídané umění jihoamerických zlatníků a především zjistila, jak vypadá světový design.

Po roce a půl se Jitka vrátila zpět do Čech s velkým nadšením vyrábět a prodávat stejně jedinečné šperky, jako mají ve světě. Vrhla se do toho po hlavě a začala budovat vlastní podnik. Oba dva – ona i manžel – si tehdy uvědomovali, že půjdou krůček po krůčku a především že to bude dlouhá cesta. Dnes už má šperkařství JK Jitka Kudláčková mnoho stálých zákaznic a nové stále přibývají, a to především díky osobnímu přístupu ke klientům a originálním výrobkům z vlastní dílny.