Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Trendem léta je rybí cop: Naučíme vás, jak na něj

Video se připravuje ...
Jak na rybí cop, to nám poradila Aneta Krejžíková ze salonu Toni and Guy.
VIDEO: Adam Balažovič
3. června 2016 | 06:00

Letní vítr v rozpuštěných dlouhých vlasech je bezpochyby neuvěřitelně sexy. Pokud je vám ale v rozpuštěných vlasech horko nebo toužíte po účesu, při kterém vám nebudou padat vlasy do očí a který přitom bude krásný a trendy, vrhněte se na rybí cop. Společně s objemem je totiž in.

Rybí cop nejlépe vynikne, pokud máte opravdu dlouhé vlasy, protože je krásně vidět jeho struktura. Můžete ho samozřejmě česat z hladkého culíku, ještě lepší ale je způsob, kdy vlasy lehce natupírujete a zvednete do výčesu, který vám dodá božský objem. Vyčesané vlasy plné objemu navíc působí uvolněněji a jsou momentálně velmi v kurzu.

Při tomto typu účesu je ideální vlasy lakovat průběžně, aby získaly pružnost a vydržely v požadovaném tvaru. Pokud byste je nalakovala až nakonec, zafixují se, ale objem může po pár hodinách spadnout. Navíc pokud vlasy lakujete průběžně, působí přirozeněji.

Při výčesu si dávejte velký pozor na to, abyste vlasy neměla v přední části objemné, ale vzadu "splácnuté". Právě v týle je totiž objem nejvíc žádoucí. Proto je ideální si účes neustále kontrolovat ve druhém zrcadle.

Vlasy v týle svažte gumičkou. Tu obmotejte pramenem vlasů a zajistěte vlásenkou, aby byla skrytá. Působí to mnohem upraveněji a účes je dokonalý. Nyní přistupte k samotnému zaplétání rybího copu. Rozdělte si culík na dvě části. Z nich vždy střídavě odebírejte silnější pramen vlasů a přidávejte ho k druhé polovině. Takto postupujte, až dokud vám nezbudou vlasy o délce jen cca 5 cm. Při zaplétání cop důkladně utahujte, aby se nerozpadl.

Nakonec cop svažte gumičkou, opět ji obmotejte pramenem vlasů a zajistěte vlásenkou. Pokud se vám líbí rybí cop uhlazený, nechte ho tak, jak je. K bohatému výčesu se ale velmi hodí, když cop povolíte. Bude působit uvolněněji a přitom neztratí nic ze svého dokonalého a symetrického vzhledu.

Autor: brig