Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Černé kalhoty: Klasika, která vám nesmí chybět!

16. května 2016 | 06:00

Černé kalhoty jsou základním stavebním kamenem každého šatníku. Jak si je jednou pořídíte, už je nebudete chtít sundat. A pokud už jedny máte, kupte si ještě jedny v jiném provedení. Třeba nějaké z těch, které jsou v kurzu právě teď!

Černé kalhoty využijete kdykoliv a kamkoliv. Hodí se jak na volný čas, tak i do práce. Vybírat můžete z džínových nebo elegantnějších modelů. Navíc sluší každé postavě, stačí si jen vybrat správný střih. Nejuniverzálnějšími černými kalhotami navždy zůstávají jednoduché černé džíny bez roztrhání a bez jakýchkoliv ozdob. I tato klasika však podléhá každoročním trendům. 

Letos jsou v kurzu černé džíny s roztřepenými nohavicemi, které můžete využít ve volném čase stejně jako ty roztrhané. Pokud vás staré černé džíny, které máte doma, již omrzely, stačí vzít nůžky a ze starých kalhot udělat trendy záležitost.

V několika obchodech se v letošní sezóně objevily kalhoty se šněrováním na stranách nohavic nebo místo zipu, které mohou zvolit ty, které milují extravaganci a nebojí se kombinovat odvážnější kousky. Pro ženy, které si potrpí na klasiku, jsou však nejvhodnější klasické černé kalhoty se sklady, které se dají nosit nejen s lodičkami, ale i s teniskami. Nebojte se je na jaře a v létě ohrnout a vytvořit jim tak úplně jiný a neotřelý vzhled.

A pokud patříte mezi ženy, které nejraději nosí černou i v létě, na výběr je módní varianta jako černé culottes, tedy široké kalhoty, které končí nad kotníky. Pokud jste menšího vzrůstu vezměte si k nim podpatky. V létě se v žádných jiných kalhotech nebudete cítit lépe!

Před nákupy se inspirujte v naší fotogalerii!

Autor: Markéta Tošnarová