Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

20 tipů na originální dárky pro maminky a babičky!

9. prosince 2015 | 06:00

Nakupování a především vymýšlení vánočních dárků může být pro někoho pořádný stres. Ne však, když se necháte inspirovat našimi skvělými tipy. Tentokrát vám poradíme, jaké dárky pořídit maminkám, babičkám nebo kamarádkám, kterým je více než padesát let.

Dámám, které již oslavily padesátku, musíte vybrat něco speciálního. Nehodí se je odbýt kdejakou obyčejnou halenkou – a už vůbec ne urazit je sadou léků nebo vyhřívanou bačkorou. Ideální je vybrat dárek, který je praktický, ale zároveň i originální.

Měkké dárky

Pokud trváte na klasických měkkých dárcích, může být skvělou volbou huňatý svetr, který teď v zimě ocení nejen maminky a babičky, ale i všichni ostatní. Pokud si netroufáte tipnout velikost, vyberte hřejivý župan, trendy a praktickou maxišálu nebo zástěru s nevšedním potiskem.

Dámám uděláte radost i koupí vhodného doplňku. Sama víte, jestli vaše maminka nebo babička dává přednost jednoduchým šperkům nebo blýskavé bižuterii, originálním hodinkám, luxusním rukavicím nebo zbrusu novým kabelkám.

Praktické i líbivé

Kromě oblečení a doplňků můžete zabrousit i mezi praktičtější, ale přesto krásné dárky. Úspěch určitě sklidí designový difuzér, který ozdobí a provoní celý byt, dřevěné zrcátko, které by nemělo chybět v kabelce žádné ambiciózní a sebevědomé ženě, a také set roztomilého hrnečku s krémy na ruce. Nezapomeňte ani na nové kuchařky, které jdou teď před Vánoci doslova na dračku!

Konkrétní tipy na vánoční dárky a to, kde je pořídíte, najdete v naší fotogalerii!

Jak pořízené dárky zabalit? Aktuální trendy vám prozradí Radka Křivánková, držitelka rekordu v balení dárků zapsaného v Guinnessově knize!

Video se připravuje ...
Jaké jsou letos trendy v balení dárků? • VIDEO: Andrea Zelníčková