Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

10 typů podprsenek, které byste měla znát a mít!

  • Každá žena by měla mít ve svém šatníku několik druhů podprsenek.
    6. února 2015 | 06:00

    Každá žena, která má v šatníku nespočetně mnoho topů, halenek, šatů a svetříků, by měla vlastnit hned několik druhů podprsenek. S jednou ani dvěma to rozhodně nejde! Pamatujte, že vykukující ramínka nebo prosvítající krajka pod hladkým svrškem jsou považovány za velký módní přešlap!

  • Podprsenka bez ramínek

     

    Podprsenka bez ramínek sice není záležitost každodenního nošení, ale v šatníku by rozhodně neměla chybět. Pod letní topy a šaty bez ramínek se totiž žádná jiná nehodí. Existují jednoduché "pásy", které jsou určeny na menší poprsí, řešením jsou také multifunkční modely s odepínacími ramínky. Na podprsenky s pevnou kosticí musí vsadit ženy s většími ňadry. Pokud jste majitelkou takového poprsí, kde si ani kostice bez ramínek neporadí, musíte prostě na topy bez ramínek zapomenout. Výstřih bude tak jako tak stačit.

    HM, 399 Kč
    Autor: archiv firem
  • Podprsenka pod tričko

     

    Nedílnou součástí každé ženské skříně musí být i hladká podprsenka, ideálně v černé barvě. Tento typ se dokonale hodí pod přiléhavá trička, ale i pod saténové halenky, protože není vůbec vidět. Černá barva je zase praktická v tom, že při pocení na ní nejsou vidět skvrny. Pozor však na to, abyste na černou podprsenku neoblékla bílý průsvitný top! Pod bílé svršky patří jedině světlé prádlo.

    Lindex, 399 Kč
    Autor: archiv firem
  • Sportovní podprsenka

     

    I kdybyste sportovala třeba jen jednou měsíčně, měla byste investovat do kvalitní sportovní podprsenky. Prudké pohyby během cvičení totiž namáhají citlivé vazivové pruhy, které dodávají poprsí tvar. Nošením sportovní podprsenky předejdete trvalému poškození ňader a bolestem při cvičení. V klasické podprsence jsou sice prsa poměrně zpevněná, ale při intenzivním sportu vám mohou kostice, ramínka nebo materiál způsobit bolestivé oděrky.

    Adidas Supernova, 1199 Kč
    Autor: archiv firem
  • Bandeau podprsenka

     

    V poslední době je jednoduchá podprsenka zvaná "bandeau" velkým hitem. Jedná se o pružný pás, který může být jednobarevný nebo klidně ozdobený potisky a krajkou. V případě, že máte větší ňadra, sáhněte rozhodně po typu s pevnou výztuží. Všechny druhy bandeau se nejvíce hodí pod topy s hlubokými průramky a pod přiléhavé šaty bez ramínek.

    Halens.cz, 599 Kč
    Autor: archiv firem
  • Korzetová podprsenka

     

    Tento typ podprsenky bývá většinou úplně bez ramínek nebo je má odepínací. Největší výhodou je, že díky široké obvodové části se váha prsou rozkládá na větší plochu a netlačí tolik na kůži. Skvěle se hodí pod formální oblečení, ale i na ložnicové hrátky s partnerem.

    Etam, 1069 Kč
    Autor: archiv firem
  • Push-up podprsenka

     

    Push-up podprsenky jsou pravděpodobně nejoblíbenější ze všech. Ženy všech věkových kategorií si je zamilovaly především díky jejich schopnosti zpevnit a opticky zvětšit poprsí. Skvěle tedy vypadají především pod topy a šaty s výstřihem, protože vytvářejí opravdu dokonalý dekolt.

    Mango, 249 Kč
    Autor: archiv firem
  • Balkonettka

     

    Tento typ podprsenky se nazývá balkonettka nebo bardotka (podle Brigitte Bardot, která ji proslavila). Poznáte ji podle vyššího středu a méně vykrojených košíčků, které přirozeně zpevňují poprsí. Skvěle vypadá v hlubokých i širokých výstřizích.

    Lindex, 699 Kč
    Autor: archiv firem
  • Plunge podprsenka

     

    Tento typ podprsenky snadno poznáte podle nízkého středu a velkého vykrojení, které stlačuje prsa k sobě, a ta pak vypadají větší a pevnější ve výstřihu. Skvěle nahradí push-up podprsenky, které někdy mohou po celodenním nošení tlačit. Plunge podprsenka se skvěle hodí do velmi hlubokých véčkových výstřihů. Velmi často se tento střih využívá i pro vrchní díl plavek.

    Asos.com, cca 350 Kč
    Autor: archiv firem
  • Bralette podprsenka

     

    Bralette je něco mezi sportovní podprsenkou a bandeau. Není vyztužená, většinou mívá košíčky ve tvaru trojúhelníku a je ozdobená krajkou nebo saténem. Tento typ podprsenky sedí většinou ženám s menšími nebo středně velkými prsy a vypadá skvěle pod volným topem nebo halenkou.

    Etam, 629 Kč
    Autor: archiv firem
  • Odlehčovací podprsenka

     

    Tento typ podprsenek je určen především pro ženy s velkým poprsím, které musí kromě parády myslet i na své zdraví. Ramínka podprsenky jsou mnohem širší než u ostatních podprsenek, aby se nezařezávala do ramen, košíčky jsou jemně vykrojené a kostice jsou pevně všité. Tato podprsenka poskytuje ňadrům nejen skvělou podporu a držení, ale také je zvládne opticky klidně i o číslo zmenšit.

    Timo.cz, 659 Kč
    Autor: archiv firem

Diskuse ke článku
.