Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Newyorský týden módy: pohádkové róby i praktické zavinovací šaty

11. února 2014 | 16:00

Jako každý první týden v únoru i letos New York žije módou. Jak vypadají nejlepší kousky a co důležitého se prozatím událo? Čtěte dál!

Zasněžená horská krajina, doplněná o stromy, odložené lyže a dokonce i o lanovku, tak vypadaly kulisy přehlídky Tommyho Hilfigera, kterou převážně tvořily pleteniny a vlněné sukně. Z potisků převažovala návrhářem velmi oblíbená kostka v několika variacích. Celá kolekce byla laděná do stylu divokého západu a nechyběl ani denim, kožené kovbojské boty nebo takzvaná „Marlboro man“ bunda, tolik typická pro americké kovboje.

Tommy Hilfiger - kolekce fall/winter 2014
Autor: Reuters

Pohádkové róby, které na své přehlídce představil Zac Posen, jsou každoročně očekávanou senzací a určitě v nich uvidíme leckteré celebrity při předávání filmových ocenění. Například vloni jsme jeho róbu mohli vidět na Naomi Watts při předávání zlatých Glóbů. Posen letos opět nezklamal. Například meruňkové šaty s odhalenými rameny, spadlými rukávy a jednoduchou siluetou nebo sytě oranžové pohádková róba s bohatou sukní, se jistě stanou kousky, na které jen tak nezapomeneme. V kontrastu k Posenovým dramatickým róbám předvedl zajímavou kolekci Alexander Wang. Jeho přehlídka byla plná pánských střihů v kombinaci s doplňky, jako je například kravata.

Zac Posen - kolekce fall/winter 2014
Autor: ČTK

Na letošním newyorském fashion weeku slavila své čtyřicáté výročí ve světě módy Diane von Furstenberg. Kolekce, která se jmenovala Bohemian Wrapsody, na počest jejích ikonických zavinovacích šatů, byla plná divokých potisků, barev a skvěle padnoucích šatů. Podobně výraznými barvami se vyznačovala například i kolekce návrhářského domu Altuzarra.

Diane von Furstenberg - kolekce fall/winter 2014
Autor: ČTK

Zatím se představili zvučná jména jako Rag and Bone nebo Jason Wu, kteří předvedli kolekce především v neutrálních tónech, které jsou specifické především perfektně padnoucím střihem. Kolekce Donny Karan se skládala především z lehkých éterických rób a siluetu oslavujících kousků. Její druhá značka DKNY byla naopak oslavou newyorským subkultur. Perličkou newyorského fashion weeku byl neznámý muž v tangách a červených ponožkách s korunou na hlavě, který během přehlídky Prabala Gurunga vběhl na molo.

Fashion week je stále v plném proudu. Těšit se můžeme ještě na přehlídky Ralpha Laurena, Michaela Korse nebo J.Mendela.

 

Další fotky z přehlídek v galerii!

Autor: Kristýna Dolejšová