Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Naučte se nakupovat ve slevách: Poradíme vám, jak na to!

I nakupování má svá pravidla. Přečtěte si krátký manuál.
10. ledna 2014 | 08:00

Než se bezhlavě vrhnete do obchodů a začnete zkupovat oblečení a módní doplňky za skvělou cenu, přečtete si tento článek! Mohlo by se vám totiž stát, že s pořízených kousků nakonec nebudete mít vůbec radost.

1. Nekupujte si věc, jen proto, že je zrovna ve slevě za skvělou cenu. Pokaždé zauvažujte, jestli jí ve svém šatníku máte s čím zkombinovat, jestli je to opravdu váš styl a jestli ji opravdu budete nosit.

2. Nenakupujte ve slevách věci, které vám stroprocentně nesedí. Jistě, možná se zdá být dobrou motivací pro hubnutí pořídit si obepnuté šaty ve velikosti S, ale věřte, že vám to hubnout nepomůže. Ve výsledku totiž budete mít ve skříni věc, kterou nenosíte, neobléknete a pohled na ní vás neustále deprimuje, protože jste neshodila, kolik jste si předsevzala. Nakonec ji po několika letech, co bude ležet na dně skříně, vyhodíte.

Okovaná kožená bundička, asos.com
Autor: Archiv firem

3. Nakupujte ve slevách s rozmyslem. Tedy nevybírejte mezi momentální trendy, ale především to, co užijete na jaře a i příští zimu. Zaručenou sázkou na jistotu jsou kožené věci. Kožená bundička je ostatně základ každého šatníku. Ale chybu neuděláte, ani když si pořídíte koženou sukni nebo kalhoty.

4. Všímejte si bílých věcí. Bílá je totiž stejně univerzální jako černá a je a bude trendy prakticky neustále. Ve stylu "Bílé královny" můžete proplout zbytkem zimy, vyhlížet první jarní sluníčko i si užívat letních dní.

5. Geometrické tvary pofrčí i na jaře. Heslo: Čím barevnější, tím lepší!

Námořnické psaníčko, Mohito
Autor: Archiv firem
6. Pruhované tričko najdete v každých výprodejích. A určitě se vyplatí si ho pořídit. Je to příjemně ležérní kousek oblečení, který vypadá stylově k džínám, společenským kalhotám i sukni.

7. Jestli si ve slevách chcete pořídit kabelku, dívejte se hlavně po psaníčku. Ty už se totiž dávno nenosí jen do společnosti a pro letošní jaro to bude naprostá módní nezbytnost.

Autor: ali