Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nechte na hlavě! Čepice jsou v módě a zahřejí

18. listopadu 2013 | 13:00

Ranní teploty se blíží nule a rosničky předpovídají, že až do jara nás nic lepšího nečeká. Abyste letošní zimu přešla bez nemocí, pořiďte si slušivou čepici. Ochrání vás před mrazem a navíc budete IN!

Čepice už dávno neznamená beztvarý kastról, který vám na zimu upletla babička u té nejkousavější vlny, jakou si dovedete představit. Naopak! Díky bohu jsme dali sbohem trendu "sexy, ale nemocná" a vrátili jsme se zpátky do doby, kdy sexy znamenalo mrazem zrůžovělá líčka, ale hlava v teple.

Na horách jsou čepice naprostou samozřejmostí. I ve městě ale oceníte jejich hřejivé vlastnosti. Ne nadarmo musejí mít miminka v zimě na hlavě několik vrstev - nejvíce tepla z těl totiž uniká právě přes temeno. Nenuťte se mrznout jenom proto, že už vám není jeden rok a zachumlejte se do stylové huňaté čepice, která vám sedne. Je z čeho vybírat.

čepice klasické
Autor: archiv firem

Letí snad všechny tvary a styly, jaké si umíte představit. Elegantní černé a béžové i hravé s velkou bambulí, hýřící barvami.

Pokud si nepotrpíte na extravaganci, službu vám udělá stylový pletený nebo háčkovaný baret v klasických odstínech. Černá ale nemusí automaticky znamenat nudná. Sáhněte po čepici s našitými perličkami nebo flitry. Chcete li být šik a přitom odvážná, zkuste nový trend - čepicový turban. V tom se stříbrnými flitry budete zářit na desítky metrů.

čepice barevné
Autor: archiv firem

Máte-li hravější povahu, vrhněte se na beranice, čepice s bambulemi nebo s veselým motivem zvířátek, který letos doslova pohltil módní značky. Mít na čepici obličej pandy, medvídka nebo sovy je letos v zimě nezbytnost, zahoďte obavy, že byste mohla působit infantilně! Budete hravá a trendy.

Inspiraci na čepici naleznete v naší fotogalerii.

Autor: Brigita Zemen