Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sedm přikázání Kate Moss: Oblékejte se jako supermodelka!

31. května 2013 | 14:00

Je tomu už 25 let, co mladičkou Kate (dnes 39) objevila scoutka z modelingové agentury. Od té doby se z ní stala supermodelka, milenka mnoha slavných mužů, ale i matka. A hlavně módní ikona. Jako dárek k jubileu jí britský magazín Grazia věnoval celých patnáct stránek - a ona se na oplátku svěřila se svými stylovými tipy.

1. Investujte do pouzdrové sukně

Ta podle Kate Moss sluší úplně každé ženě, stačí zvolit správný střih: "Je to jeden z nejuniverzálnějších kousků, je sexy a každému outfitu dodá šťávu. Zvlášť v černé barvě."

2. Nebuďte za každou cenu princezna

"Ženskost je fajn, ale když si vyrazíte v krásné róbě, neznamená to, že musíte být za každou cenu za princeznu," říká Kate, která klidně přes lehké barevné šaty přehodí koženou bundičku nebo vojenský kabát.

Lehké šaty + kožená bunda = ideální kombinace.
Autor: profimedia.cz

3. Oblékejte se podle postavy

Je to jednoduché pravidlo, ale řídí se jím překvapivě málo žen. "Když máte hezké nohy, ukažte je v úzkých nohavicích nebo v minišatech a lodičkách," rozvíjí ho Kate. "Máte velká ňadra? Zapomeňte na malé výstřihy."

4. Najděte svou oblíbenou epochu

"Když se oblékáte, je dobré vycházet z určitého inspiračního zdroje. Já třeba miluju konec 60. a začátek 70. let, dobu Rolling Stones. Ne každý můj outfit je doslova retro, je to spíš přirozená součást mého stylu."

Miluje styl 60. a 70. let.
Autor: profimedia.cz

5. Černá barva to jistí

"Moc o tom, co nosím, nepřemýšlím," svěřuje se modelka. "Prostě zkombinuju to, co mě zrovna v tu chvíli baví, většinou v základní barevné paletě. Když mám volno, většinou chodím jen v černé."

6. Tmavé brýle jsou povinnost

"Mějte je vždycky u sebe," radí Kate, která jako vymetačka večírků ví o jejich kouzlu svoje. "Doma mám zásobu, protože je pořád ztrácím. Miluju i další doplňky jako šály a klobouky, ale manžel mi zakazuje nosit všechno najednou," směje se.

7. Šperky jsou základ

"Nemyslím si, že by bylo možné to s nimi přehnat," říká Kate, která miluje třpytivé náušnice, náhrdelníky i prsteny. Potrpí si nejen na diamanty, ale i na luxusní bižuterii, před dvěma lety dokonce navrhla svou vlastní kolekci šperků.

Třpytivých šperků podle ní není nikdy dost.
Autor: profimedia.cz

Autor: mab