Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Pruhy a proužky: Trendy jako nikdy předtím!

22. března 2013 | 11:00

Dobře, možná maličko přeháníme. Pruhy už zažily několik období slávy a v šatnících většiny žen mají své stálé místo. Letos budou ale na výsluní - ať už si je vezmete na pláž, nebo do ulic města. Jak si s nimi poradit?

Staré pravidlo, že horizontální pruhy rozšiřují a vertikální prodlužují, už určitě znáte. Možná vám ale přijdou vhod naše další tipy:

1. Mixujte vzory. Je to jeden z hlavních trendů jara, ale i způsob, jak si opticky pohrát se svou postavou. Velké pruhy nejlépe vyvážíte drobným vzorem, třeba puntíky; ty úzké doplňte klidně výrazným květinovým motivem.

2. Kombinujte svislé a vodorovné. Obchody letos nabízejí široký výběr pruhovaných šatů, topů i kalhot - a vy to můžete využít ve svůj prospěch. Máte-li například menší prsa a široké boky, zkuste top s horizontálními pruhy a kalhoty se svislými.

3. Nebojte se průhledných materiálů. I ty jsou letos ultratrendy a v kombinaci s pruhy vypadají tak trochu sportovně, ale zároveň sexy. Nejlepší je kombinace průsvitných a neprůsvitných širokých pruhů - odhalí vás "tak akorát".

Jak pruhy a proužky nosit?

Jako detail

Jeden pruhovaný akcent, v našem případě minišortky, dodá šmrnc každému modelu. Držte se základních barev a zkuste třeba namíchat dívčí a uličnický styl.

...
Autor: archivy firem

Úplně všude

Velké plochy letí: odvážíte se sestavit celý outfit z pruhovaných kousků? Ten náš je samozřejmě vhodný spíš pro štíhlé figury, boubelkám doporoučujeme svislé pruhy.

....
Autor: archivy firem

Barevně

Nikdo neříká, že proužky musí být jen černobílé. Zkuste i barevné kontrasty - třeba neonově růžovou a oranžovou. Poloprůhledný top dodá letní náladu.

...
Autor: archivy firem

Klasicky

Námořnický styl se nám asi nikdy neoukouká. Základem je tričko s jemnými tmavomodrými proužky à la Coco Chanel - to by ostatně měla mít doma každá žena!

...
Autor: archivy firem

Autor: Marie Barvínková