Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Marc Jacobs vzkazuje: Na jaře budete nosit pruhy!

12. září 2012 | 08:00

V new Yorku je fashion week v plném proudu a my vám i nadále přinášíme čerstvé novinky ze světa módy! Tentokrát je to inspirace z přehlídky slavného návrháře Marca Jacobse na jaro 2013!

Každý návrhář a umělec to vidí jinak. pro někoho jsou hlavní barvy, pro jiného střihy, ale Marc Jacobs má jasno! Tentokrát se v jeho hlavě zrodil vzor, který je takřka nesmrtelný: PRUHY a PROUŽKY!

Základem všech šatů je dokonalá symetrie. Buďto používá pruhy svislé, vodorovné, nebo jakási potrubí, která jsou dokonale zaoblené. 

Vše se nese v duchu jednoduchosti: barvy nejsou nijak křiklavé, mísí se zde béžová, bordó, černá a odstíny šedé. Za největší úlet můžeme označit akorát tak "křiklavý" kontrast černé a bílé. Sem tam vybočuje z řady tím, že místo klasické látky použije flitry.

Marc Jacobs představi na New York fashion weeku svou pruhovanou kolekci na jaro 2013.
Autor: Profimedia.cz

Marc navrhl krásné jarní kabáty, které jsou perfektní na denní nošení. V kostýmcích a sukních by byla radost chodit. Na konec šaty. Ty jsou naprosto skvostné. Ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása.

MARC JACOBS (49)

* 9. dubna, 1963 New York, USA

- vystudoval střední a vysokou školu umění a designu

- známý americký návrhář, kreativní ředitel značky Louis Vuitton

- jeho společnost, značka Marc Jacobs, zahrnuje The Marc Jacobs Collection, Marc by Marc Jacobs, Little Marc a Children's line

- má desítky butiků rozmístěných po celém světě

Do kreativního ředitele jedné z nejznámějších značek na světě vůbec - Luis Vuitton, by dnes málokdo řekl, že jeho prvním počinem byly ručně pletené svetry. Postupem času, a spoustě vzestupů a pádů se stal jedním z nejuznávanějších módních návrhářů na světě.

Devětačtyřicetiletý umělec také pravidelně figuruje na seznamu 50 nevlivnějších homosexuálních mužů a žen v Americe.

MARC JACOBS JARO 2013

Autor: Eva Dvořáková