Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Pořiďte si nejnovější modely slunečních brýlí za skvělé ceny!

8. srpna 2012 | 08:41
Prezentace klienta |

Slunce pálí, ale i když je za mraky, je velmi důležité chránit si zrak. Stejně tak, jako jsme zvyklí se na sluníčku mazat, tak je důležité nosit sluneční brýle!

Armani, Diesel, Guess, Gucci a spousta dalších známých a velmi luxusních značek! Do kvalitních brýlí je vhodné investovat více než sto korun v pochybné prodejně.

Nehledě na to, že takzvané "no name" brýle většinou nemají kvalitní (nebo mají nepravdivě uvedený) UV filtr, který vám může naopak jen uškodit!

Pláčete nad tím, že vám žádné brýle nesluší? Pak se řiďte následujícím manuálem, jak si vybrat tak, aby vám padly jako ulité! V brýlích byste se měli cítit dobře a také vám musí perfektně padnout. Neměly by vás v žádném případě tlačit na spáncích a musí dobře sedět i na nose.

Zkontrolujte také vzdálenost čoček od vašich očí. Správnou vzdálenost poznáte, když si brýle nasadíte a několikrát zamrkáte. Řasy se nesmějí dotýkat čočky! Důležité je také to, aby se spodní obruba nedotýkala tváří.

Vyberte si brýle podle tvaru vašeho obličeje

Úzký obličej – vybírejte si spíše úzké brýle, které budou vždy korespondovat s šířkou hlavy.

Kulatý obličej – sáhněte po oválných nebo rovných, sedět vám budou i protáhlé „kočičí“ tvary. Vyvarujte se kulatých obrouček a stylu à la Jackie Onassis. Ty by totiž ještě více zdůraznily kulatost vaší tváře!

Oválný obličej – máte výhodu, protože vašemu typu obličeje sluší takřka všechny tvary slunečních brýlí…

Hranatý obličej – slušet vám budou brýle atypických tvarů nebo s velmi úzkými obroučkami.

Podívejte se do naší fotogalerie