Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Stylově do deštivých dnů! Poradíme vám, jak na to

17. července 2012 | 14:48

Počasí si s námi v posledních dnech zahrává, jen co je pravda! Chvíli svítí sluníčko tak mocně, že se roztékáme jako zmrzliny a v tu ránu nás zase zchladí pořádný déšť. Jak sis  tím poradit?

 Jestli máte v plánu dovolenou k moři, do Středních, nebo Jižních Čech, jedno je jasné. Zkazit vám ji dokonale může počasí! I když to bude třeba jen jeden den, kdy se slunko zatáhne a bude odmítat svítit celý den, je vhodné být na tuto situaci připraven vždy a všude!

Když jsme byli malí, maminky nám vždycky, když jsme šli ven, dávaly pláštěnky. Co na tom, že tehdy se zřejmě vyráběly z igelitových tašek-. Do malých ručiček nám dávaly malé deštníky a na nohy nám nasazovaly gumáčky, s nimiž jsme radostně skákaly do všech kaluží.

A dnes? Kolikrát jste při dešti viděli ulici plnou deštníků, holinek a pláštěnek? Ani jednou že? Tolik spěcháme, že si nad hlavou přidržujeme (inteligentně) papírové noviny, nebo pracovní desky a přeskakujeme kaluže v plátěných balerínkách. Chyba. Je čas na změnu!

Přivolejte slunce!

rain spoj 2
Autor: Archiv firem

Není to hned veselejší? JE! Žlutá kabelka, pravda, trochu připomíná hasičský stejnokroj, ale vem to čert! Kdokoli vás v ní uvidí, rozhodně nad ní nebude ohrnovat nos. Celek dokonale doladí vtipné, růžemi potištěné holínky, barevný deštník a růžová, plastová síťovka!

Proti dešťovým mrakům!
I v dešti můžete vypadat skvěle
Autor: Archiv firem

Fialové, úzké kalhoty, puntíkovaný, nepromokavý kabát, průhledná taška s deštníkem a červené holínky s mašlí. Proč ne? Když začne pršet, je potřeba déšť odradit pestrými barvami. Tady totiž neplatí pravidlo, že musíte mít všechno sladěné do posledního puntíku!

Autor: Eva Dvořáková