Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sex ve městě 2: Módní bomba, nebo propadák?

6. května 2010 | 04:13

Seriál Sex ve městě, kultovní záležitost mnohých žen a gayů, má už druhé filmové pokračování. Trailer prozradil, co bude mít  slavná čtyřka Newyorčanek na sobě. Budou to kreace hodné následování, nebo trapná křeč?

Stylistka seriálu Patricia Field stvořila v historii televize něco jedinečného. Dokázala, že se modely hlavních protagonistek staly inspirací pro ulici i módní fajnšmekry. Módní guru vsadila na jasný koncept, který vycházel z role a dotahoval rysy dané postavy.

Sex ve městě je exkurzí do světa vyvolených a zároveň satirickou črtou života, kde se povrchnost mixuje s problémy singl žen v luxusním balení. Rozevlátá novinářka, autorka populárních sloupků Carrie, ve střevíčkách od Manola Blahnika, jež ve světě bot představují Rolls Royce. Emancipovaná právnička Miranda v úsporných kostýmcích. Roztomile naivní Charlotte v kolové sukni a s birkinkou od Hermes. Svůdná nymfomanka Samantha v patřičně sexy šatičkách... Osudy žen, jež hledají se vší parádou své místo v životě.

Čím víc získával seriál na popularitě, tím víc byly luxusnější kreace jeho hrdinek. Staly se zrcadlem trendů, hitů přehlídek, posledních novinek. To vše v hravém, pro mnohé nenositelném, o to dráždivějším podání. Kreativita stylistky Patricie dostala zelenou a neomezený rozpočet.

Jenže, jak už to bývá, v jeden moment se dospěje k vrcholu a pak už nastane stagnace, pokles nebo křečovitá snaha stoupat dál. Což je nejspíš problém Sexu ve městě. Už v minulém filmu zaváněly outfity hlavních postav hluchým efektem. Postrádaly přirozeně bezstarostnou kreativitu. Výsledkem byl mišmaš, v němž vítězil luxus nad nápadem, pevnou myšlenkou.

S novým filmem Sex ve městě 2 přichází změna. Z části se nebude odehrávat ve městě, ale na poušti. Ústřední čtyřka hrdinek si vyjede na dovolenou do Maroka. To stylistům dalo další možnosti. Mohli si pohrát s exotikou, což také udělali. Jejich snaha bohužel vyznívá rozpačitě. Jakoby by vedle Sarah Jessiky Parker na poušti kráčeli tři transvestiti.

Má ještě Sex ve městě šanci udávat styl nebo už pozřel sám sebe?

sex ve městě
Autor: profimedia.cz


Krásné černé koktejlky, jemné doplňky a kabelka z hadí kůže, Kim Cartrall alias Samantha vypadá skvěle. Stejně jako Miranda, kterou Patricia oblékla do volných skořicových šatů, v pase podebraných hnědým páskem. Perfektně jí sedí k barvě mikáda. Sarah Jessica Parker je větším zklamáním než Charlotte v růžovém kostýmku s volány. Oblečená je pěkně, ale na ulici byste ji pravděpodobně přehlédli. Outfit je nudný a to by hlavní hrdinka neměla být.

sex ve městě
Autor: profimedia.cz


Carrie a Miranda. Dvě nejlepší kamarádky. Na rozdíl od očekávání, je to Miranda, kdo vypadá skvěle. Styl jejímu typu ladí. V tomto případě odvedla stylistka Patricia skvělou práci. V průběhu let zvládla vystihnout přerod postavy z tvrdé samotářské byznysmanky v starostlivou matku. Carrie svůj outfit dokáže vynést. Vysoký pas a krátký top jsou znovu v kurzu. Jen zelené potítko je navíc.

sex ve městě
Autor: profimedia.cz


Dámy na dovolené. Možnost pro stylistku odlepit se od betonu New Yorku a okořenit outfity trochou exotického šmrncu. Miranda v oranž šatech s květinovým vzorem a šátkem. Skvělá kombinace vzorů. Experiment s turbanem postavě Carrie sedl. Zbytek outfitu je sázkou na jistotu. Kim Catrall v roli Samanthy příhodně dostala zlatavé kalhoty. Jediné, co kazí skvělé kostýmy hereček, je princeznička Charlotte. Kolová sukně s pruhy připomíná cirkusový stan.

sex ve městě
Autor: profimedia.cz


Záběr z traileru - čtveřice si řeší sexuální život v nočním klubu. Miranda v odvážných šatech s tělovým páskem a náramky. Výrazné zelené flitry jí sedí. Samantha má nepochopitelnou kreaci, která neměla opustit přehlídková mola. Jak nárameníky vůbec propašovala v kufru? Gladiátorské doby připomínající outfit je trochu moc. Celek vypadá, že se stylistka dostala do úzkých. Jako by už nevěděla, čím zaujmout.  




Autor: Adéla Pěničková