Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Půvabná až po konečky prstů

28. srpna 2008 | 14:59

S našimi tipy na štíhlá stehna a lýtka, pěstěná chodidla a dokonale hladkou pokožku se můžete spolehnout, že vaše krásné nohy oslní každého.

Základem je peeling
Nejdříve se musíte zbavit závoje suchých šupinek kůže, a na to je nejlepší peeling. Nemáte žádný po ruce? Připravte si ho sama: smíchejte 1 lžíci mořské soli s 5 lžícemi olivového oleje. Směs naneste na nohy a nechte uschnout. Následně krouživými pohyby masírujte pokožku zezdola nahoru. Zvýšenou pozornost věnujte prstům a kolenům. Poté směs smyjte teplou vodou a peeling zakončete studenou sprchou.

Nalakované nehty vypadají atraktivně
Puristé si nehty jen leští, módní nadšenci upřednostňují trendové barvy, jako je korálová a sytě růžová, a kdo má raději decentnější odstíny, sáhne po klasických pastelových tónech. Pro všechny ale platí: nejdříve je potřeba použít vyplňovač rýh a podkladový lak, který nejenže vyhladí povrch, ale také zabrání vsáknutí barvy do nehtu. Při používání tmavého laku je důležité natřít nejdříve poškozené části. Praktické jsou také extra rychleschnoucí laky, které jsou už minutu po nanesení suché. Pokud dáváte přednost přirozeně vyhlížejícím nehtům a barevným lakům se raději vyhýbáte, určitě vezmete zavděk francouzskou manikúrou.

Stop chloupkům
Aby byla pokožka skutečně hladká, je třeba z ní odstranit všechny chloupky. Za okamžik toho dosáhnete s pomocí žiletky.

Malý tip:
Nohy si oholte celé, budou se více lesknout. Kdo však chce mít od chloupků delší čas pokoj, může sáhnout po epilátoru.

Zbraně proti celulitidě
Udělejte pro své nohy něco příjemného a ony se vám okamžitě odmění. Každé ráno pokožku nohou přejeďte sisalovým kartáčem. Nejenže nohy probudíte, ale také jim pomůžete zbavit se tekutin nahromaděných v tkáních. Pokožka pak bude dokonale připravená na příjem zpevňujících účinných látek z krémů. Pokud se trápíte s celulitidou, sáhněte po speciálních produktech – podle možností s obsahem kofeinu, který aktivuje odbourávání tuků.

Snědá i bez sluníčka
Samoopalovací přípravky dodají pokožce přesně ten odstín, který nohám tak svědčí. Po jedné hodině se můžete s novým opálením klidně ponořit i do vody. Bronzový lesk vám na pleti vykouzlí speciální přípravky ve spreji. Jednoduše některý z nich nastříkejte, a úspěch je zaručen. A jejich další plus? Spolehlivě zamaskují pigmentové skvrny a popraskané žilky.

Udělejte pro své nohy něco příjemného a ony se vám okamžitě odmění.
Autor: Dušan Křístek

Speciální letní péče
Dopřejte svým chodidlům dvakrát do měsíce teplou desetiminutovou koupel s kapkou oleje z čajovníku – působí antibakteriálně a osvěžuje. Následně zatlačte kůžičku okolo nehtů pomerančovým dřívkem. Drsná místa na patách či chodidlech přejděte speciálním pilníkem. Na vysušená místa naneste krém na zrohovatělou pokožku. Nehty stříhejte dorovna, aby nezarůstaly, a poté je natřete olejem na nehty. Uběhané nohy ještě potěšte osvěžujícím sprejem s obsahem chladivého mentolu. Pokud vás pálí chodidla, použijte do bot speciální gelové vložky. Odlehčují palcům a zmenšují tlak.

Autor: peťa, mif