Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chcete vypadat božsky? Naučte se pózovat!

19. listopadu 2022 | 06:00

Všechny chceme vypadat na fotkách božsky, s výsledkem jsme ale málokdy spokojené. Podle blogerek je to proto, že chybujeme při pózování. Baví mě stát jak za foťákem, tak i před ním. Málokdy mi ale ten, kdo mě zrovna fotí, poradí, jak se mám správně nastavit. 

A protože nejsem žádná modelka, tak se stává, že většinu fotek pak smažu, protože se tam sama sobě nelíbím. Proto jsem začala sledovat na Instagramu pár influencerek, které jsou v tomhle přebornice a radí ostatním ženám, jak na to.

Stoupněte si bokem
Lekce pózování
Autor: instagram

Na strnulé pózy s rukama podél těla a pohledem do foťáku rovnou zapomeňte! Jsou příliš statické a strojené. Štíhlejších křivek dosáhnete, pokud si stoupnete mírně bokem k foťáku a pokrčíte jednu nohu. Nebo si stoupněte přímo čelem a překřižte nohy. Natažená přední noha vám postavu opticky prodlouží, zatímco pokrčená bude působit zase víc ležérně. Ruce uvolněte, jednou z nich si chyťte klobouk, brýle nebo si lehce prohrábněte vlasy. Druhou ruku nechte volně podél těla nebo ji strčte ladně do kapsy.

Marilyn pózovat rozhodně uměla, podívejte se:

Video se připravuje ...
Marilyn Monroe na vzácných záběrech ze začátku kariéry • VIDEO: Facebook.com

Využijte zeď

Opírání se o sloupy a zdi vám může pózování ulehčit. I v tomto případě se můžete podle blogerek ale dopustit řady chyb. Pokud chcete stát rovně směrem k foťáku, tak pokrčenou nohu vždy musíte vytočit směrem ven. Jednu ruku opřete o zeď nebo o nohu, druhou přiložte k hlavě tak, abyste vytvořila mezi rukou a hlavou trojúhelník. Nejlepší fotky ale vzniknou, pokud si fotograf stoupne bokem ke zdi nebo předmětu, o který se opíráte.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Štěpánka Bínová