Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mahulena Bočanová: Lepší je mít nějaké kilo navíc než obličej jako šarpej

2. října 2021 | 06:00

Herečku Mahulenu Bočanovou není třeba nijak dlouze představovat. Už od dětství se pohybovala před kamerou a jistě si ji mnozí pamatují z Chalupářů nebo z Lucie, postrach ulice. V minulých letech také tančila ve StarDance a její celoživotní láskou je divadlo. My jsme si ale tentokrát nepovídaly o práci, ale o tom, jak se ráda rozmazluje a co dělá pro to, že vypadá už leta pořád stejně skvěle.

Mahuleno, myslím, že každého, nejen mě, zajímá, jak to děláte, že vypadáte pořád tak báječně! Znáte nějaký tajný elixír mládí?

Jste milá, po padesátce vás už nebudu opravovat a ráda si ta slova vyslechnu:) Víte, nejdůležitější je, i když to zní jako fráze, to, co z vás vyzařuje. Stav vaší duše, životní nadhled, vnitřní klid, láska k lidem, intelekt, humor. To je to, co ženy dělá krásné, i když už jim není 20. Žádné procedury tohle nepřeperou. Ale nezapírám, že mohou vydatně pomoct. Já jsem se o sebe pravidelně a vydatně začala starat až během covidu, když byl najednou čas, a je to opravdu znát. Jinak jsem celoživotně hřešila na to, že to nikdy nebylo potřeba. Po té padesátce už jo.

Máte nějaké top kosmetické produkty, na které nedáte dopustit?

Víceméně se celý život nemaluju. Mám těch šminek za celý život každodenního hraní v divadle až nad hlavu a jsem naštěstí typ, který to moc nepotřebuje, spíš mi šminky škodí, přidávají mi roky. Pro mě je ideál krásná pleť a dobře namalované řasy, lesk na rty do růžova. Jsem hrdou patronkou ryze českého produktu Sain, což je krém, který je podle mě dotažený do dokonalosti. Prostě po něm máte pleť sametovou a vypadá tak zdravě! A brzy vidíte výsledky, to je přesně to, co já potřebuju. Co se týče dekorativní kosmetiky, tak to střídám podle nálady a sahám vždy po osvědčených značkách, jako jsou Dermacol nebo MAC.

Video se připravuje ...
Radikální proměna Bočanové: 10 kilo i vlasy dole! A dcera jí zneužila mobil • VIDEO: Marketa Reinischova

Patříte mezi sportovní nadšence, nebo jste měla štíhlou postavu vždy od přírody?

Štíhlou postavu teď určitě nemám (smích). Teď ji mám řekněme plnoštíhlou, přestože jsem už 9 kg sundala. Chce to ještě tak 5 kg, ale v mém věku je rozumnější mít nějaké to kilo raději navíc a hezký obličej než vychrtlé tělo a obličej jako šarpej:) To je prostě realita.

Máte ráda různé wellness procedury, nebo patříte mezi ty ženy, které to vnímají jako ztrátu času?

Miluju wellness, to je moje největší radost a relax. Vydržela bych chodit do sauny, vířivky a na masáže do nekonečna. Oblíbených míst mám spousty. Základ je soukromí a málo lidí. Chtěla bych si doma udělat saunu, koketuju s tou myšlenkou už dlouho, třeba si ji nadělím k 55, to mám bohužel za pár (smích).

Když se řekne vaše jméno, tak si každý vybaví dlouhé tmavé vlasy, uhrančivé oči a vždy úsměv na rtech. Jak se udržujete stále v dobré náladě?

Na veřejnosti samozřejmě své bolesti neukazuji, i když jich bylo dost. Každý životní průšvih vás ale posílí, když ho ve zdraví přežijete. No a já už toho bolavého mám za sebou prostě dost. Neřeším kraviny. Raduji se z každého dalšího dne, který nám Pán Bůh nadělil. Jsem silná a šťastná. Asi za odměnu (smích).

Autor: Martina Miláčková