Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Tipy, jak se dostanete rychle do formy

Tipy, jak se dostanete rychle do formy
26. ledna 2021 | 00:00
Prezentace klienta |

Vánoční mlsání zanechalo na nejedné z nás nežádoucí kilogramy. Zbavit se jich však nemusí být vůbec složité. Připravili jsme pro vás několik tipů, jak na to. Díky nim se navíc nemusíte obávat ani nežádoucího jo-jo efektu.

Zdravě a chutně i po Vánocích

Zhubnout po Vánocích neznamená, že si budete muset odpírat jídlo. Postačí, když se zaměříte na složení svého jídelníčku. Na mastná sváteční jídla teď zapomeňte a dopřejte si více ovoce a zeleniny. Lehká jídla pomohou vrátit se do normálu i vašemu trávení. Vynechejte proto smažené pokrmy a suroviny zpracujte dušením, vařením nebo na páře. Plnohodnotná strava plná vitamínů a minerálů vám dodá dostatek sil bez přebytečných kalorií.

Vynechat budete muset i kalorické sladkosti. Ty jsou navíc plné cukru a často také nezdravých tuků a přídatných látek. Na jídelníček si jako pochoutky přidejte raději sušené ovoce, ořechy a semínka. Pokud nedokážete odolat chutným koláčkům, napečte si je z celozrnné mouky. Namísto bílého cukru používejte zdravé sladidla, jako jsou třtinový cukr, javorový a agáve sirup, med nebo stévie. Milujete čokoládu? Kousek hořké čokolády si můžete dopřát celkem bez výčitek. Stačí, když se při nákupu podíváte na její složení. Obsahuje namísto nezdravých tuků kakaové máslo? To díky obsaženým antioxidantům dobré kondici vašeho organismu jen prospívá.

Pitný režim je důležitý

Nezapomínejte ani na pitný režim. Dostatek tekutin ovlivňuje pozitivně metabolizmus i spalování tuků. Navíc odplavuje z těla toxiny, které se přitom uvolňují. Pozor však na to, co pijete. Určitě vynechte zejména slazené nápoje. Sáhněte raději po minerálních vodách v doporučeném množství a bylinkových čajích. Výborně vás osvěží také například čistá voda s přidáním několika kapek citronu.

Začněte s cvičením

Cvičit několik jednoduchých cviků můžete i tehdy, pokud si myslíte, že na sport nemáte dostatečnou kondici. Začít můžete klidně v malém. Postupně, jak se vaše kondice bude zlepšovat, budete zátěž přidávat. Zpočátku dbejte o to, abyste měli alespoň 30 minut pohybu denně. Do tohoto času, se samozřejmě nezapočítává cesta do práce či na nákupy. Dopřejte si například procházku na čerstvém vzduchu. Po návratu domů si zacvičte několik nenáročných cviků na protahování a posilování svalstva.

Náš tip: Nakupujete rádi s výhodnými slevami? Pak vás jistě potěší možnost ušetřit. Vyberte si Sportisimo slevový kód a vzhůru na nákupy! Sportisimo slevy využijete na sportovní potřeby, oblečení i obuv napříč celou nabídkou obchodu.

Běh, cyklistika, plavání i lyžování

Vyberte si sport, který se vám líbí a začněte se mu věnovat. Tukové polštářky se budou postupně zmenšovat při plavání, běhu, cyklistice i na lyžích. Můžete si také koupit permanentku do posilovny nebo se spolu s přáteli věnovat některému z kolektivních sportů.

Náš tip: Kvalitní oblečení, obuv, doplňky a sportovní potřeby za výhodné ceny má pro vás myProtein slevový kód. Vybavte sebe a vaši rodinu na všechny vaše oblíbené aktivity levněji.

Kvalitní oblečení, potřeby a obuv

Pokud to s formováním vaší postavy myslíte vážně, budete potřebovat sportovní oblečení a obuv. Vybírejte kvalitu z prodyšných materiálů, které dobře odvádějí vlhkost od pokožky. Sportovní trička, tepláky, mikiny a teplákové soupravy tvoří základ, bez kterého se neobejdete. Na turistiku, běh, lyžování a jiné outdoorové sporty budete potřebovat také větruvzdornou a voděodolnou bundu, čepici, rukavice a jiné doplňky. Nezapomeňte ani na nohy. Při každém pohybu by měly být v pohodlí. Boty vybírejte podle druhu sportu, pro který jste se rozhodli.