Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Veganské tetování?! Předělávku nepovedených kérek podstoupila i radikální veganka

5. října 2020 | 09:00

Tattoo Polepšovnu na Mall.tv navštívila straightedge veganka Jasmína, která si přišla pro předělávku starého tetování. Společně s usměvavou moderátorkou Mirkou vysvětlí, proč je někdy zelí lepší než mandala a na co by si měli vegani dávat při tetování pozor.

„Já mám vytetovanou na noze zeleninu…“ začíná své vyprávění instruktorka sebeobrany Jasmína a divákům odhaluje nohu pokrytou motivy, jako jsou kukuřice, brokolice nebo červená řepa. Z tematicky sladěné koláže ale na první pohled vyčnívá velká červená mandala, která zabírá prostor na zadní straně Jasmínina stehna. Jasně, téhle kérky se chce sympatická veganka zbavit.

I když má s tetováním bohaté zkušenosti, i ona udělala chybu a nechala si vytetovat něco, k čemu nemá vztah. Tenhle omyl z mládí by teď ráda napravila a nahradila mandalu něčím, s čím se dokáže opravdu sžít – hlávkou červeného zelí. Jako straightedge veganka má k zelenině blízko a motiv tetování si důkladně promýšlela. A to dokonce několik let. „Proto si dokážu pevně stát za tím, že udělat si cibuli, česnek nebo lilek je prostě dobrý,“ vysvětluje svou volbu se smíchem Jasmína. Podívejte se, jak její předělávka dopadla.

Veganství není jen názor, je to životní styl. A i když se to mnohým může zdát úsměvné, není jenom o jídle. Veganům záleží i na tom, aby živočišné složky nebyly obsaženy pokud možno v žádných produktech, které používají – od barvy na vlasy až třeba po prací prášek.

Pro Jasmínu proto nejsou důležité jenom motiv a kvalita zpracování, ale taky použité barvy. Není to věc, která člověka okamžitě napadne, ale i tetovací inkousty můžou obsahovat živočišné složky. A skončit s živočišnými barvami navždy pod kůží by byla ironie, o kterou Jasmína nestojí. V pražském tetovacím studiu Hell, kam zamířila, ale nic takového nehrozí – barvy, které budou její kůži do konce života zdobit, jsou totiž stoprocentně veganské.

Co se hodí vědět ohledně vegan tetování:

- Barvy mohou obsahovat složky živočišného původu – většinou živočišné uhlí.

- Na českém trhu jsou k dostání veganské papíry pro transfer stencilu i veganský roztok, který obtisk umožňuje.

- Pro péči o tetování existují speciální vegan aftercare produkty, které neobsahují lanolin (tuk z ovčí vlny).

- Dezinfekce, bez které se tetování neobejde, je zdravotnický materiál, a proto existuje možnost, že byla testována na zvířatech.

Všechny díly Tattoo Polepšovny sledujte TADY!

Autor: red