Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nejkrásnější silvestrovské líčení: Make-up triky, jak zazářit!

29. prosince 2023 | 06:00

Pokud jste se rozhodla, že nový rok nepřivítáte v pyžamu u televize, ale oslavíte nové začátky formou divoké párty, máme pro vás několik make-up triků, které z vás udělají královnu večírku! Nebojte se barev nebo třpytek, silvestrovská noc si o to vyloženě říká!

Na silvestrovský večírek nevolíme jenom trendy outfit, ale taková událost hraje do karet také slavnostnějšímu líčení! Pokud se běžně příliš nemalujete, o to víc se v tento den odvažte a vyhrajte si s make-upem a nebojte se experimentovat!

VIDEO: Influencerka Petra LovelyHair radí: Jak probudit pleť do nového dne? 

Video se připravuje ...
Influencerka PetraLovelyHair radí: Jak probudit pleť do nového dne? • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

Příprava už od rána

Čeká vás dlouhá noc, tak na to svou pleť pořádně připravte! Ráno nebo během dne si na obličej naneste svou oblíbenou masku, která pleti dodá potřebné živiny a vláhu. Ta pak bude celá zářit. Po masce aplikujte svůj oblíbený denní krém. Bez jeho použití se vám budou líčidla usazovat ve vráskách. Než tedy vytáhnete svůj arzenál líčidel, použijte na pleť výživný hydratační krém.

Podkladová báze

Než začnete s jakýmkoliv make-upem, nezapomeňte na obličej nanést podkladovou bázi. Díky ní bude vaše pleť sjednocená, jemně vyhladí menší vrásky, stáhne póry, a pokožka tak bude dokonale připravena na další líčení. Naneste ji také na víčka, aby vám stíny vydržely co nejdéle. Pokud nemáte bázi, použijte místo ní na víčka jemnou vrstvu pudru.

Správný make-up

U make-upu je opravdu důležité, aby vám sedl odstín. Na jeho rozetření si dejte záležet a nejlépe ho nanášejte pomocí houbičky nebo štětce. Volte projasňující make-up, který bude vypadat přirozeně a nevytvoří vám na obličeji "masku". Jedině tak bude pleť zářivá a projasněná. Na večer je ideální tekutý a může být o odstín tmavší než ten, který používáte na denní líčení.

Přepudrovat!

Následně použijte fixační pudr. Ten aplikujte hlavně na T-zónu (čelo, nos, brada), která se leskne nejvíce. Skvělý je rozjasňující pudr, který obsahuje částečky odrážející světlo a umí vytvořit efekt mladistvého výrazu. Houbičku nebo štětec vždycky nejdřív oklepněte o hřbet ruky, aby na nich nebylo pudru moc a na obličeji nezůstala silná vrstva.

Určitě nezapomeňte použít bronzer, který vašemu vzhledu dodá sexy opálení a některé části obličeje dokáže také zúžit. Nanášejte ho těsně pod lícní kosti, na čelo těsně pod linii vlasů a po stranách nosu. Must have produktem je také rozjasňovač, dodá pleti šmrnc. Ten použijte na horní část lícních kostí, trošku na špičku nosu a pod obočí.

Nezapomeňte na tvářenku

Celý look završte tvářenkou. Pokud máte světlou pleť, volte narůžovělé tóny, jestli ji máte olivovou, vsaďte na korálové a opálené pleti sluší meruňkové nebo bronzové odstíny. Mladistvějšího vzhledu docílíte nanesením růžového odstínu nad lícní kosti, klidně přes vaši původní tvářenku.

Inspiraci na silvestrovské líčení najdete ve fotogalerii:

Finišujeme

Na řadu přicházejí oči. Sázkou na jistotu bude kouřové líčení, které vypadá prostě vždycky dobře. Místo klasické černé nebo hnědé barvy buďte tentokrát odvážnější a volte stíny barevné, metalické nebo se třpytkami. Kouřové líčení nezapomeňte doplnit linkou, a to buď klasickou černou, nebo třpytivou, která vaše oko nádherně rozzáří. 

Vizážisté často radí, že pokud si řasy před líčením natočíte pomocí kleštiček, bude váš pohled jako z reklamy, vyzkoušejte to. Pak aplikujte řasenku. Začněte u vnitřní strany vrchních řas, pokračujte stranou vnější a nakonec naličte spodní řasy. Naneste maximálně dvě vrstvy barvy, jinak se vám začnou řasy lepit k sobě.

Rty k zulíbání

Celý look završte oblíbenou rtěnkou a úspěch bude zaručen! Rty nejdřív orámujte pomocí konturky (pokud je potřebujete opticky zvětšit, nebojte se malinko přetáhnout a vést linku těsně nad okrajem rtů) a pak teprve naneste rtěnku. Rty otiskněte do papírového ubrousku, přepudrujte a znovu naneste rtěnku. 

Dekorativní kosmetiku za skvělé ceny vybírejte na našem internetovém srovnávači Zboží Dáma.

Autor: Aneta Valešová