Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jak zpomalit stárnutí pleti? Klíčem jsou důslednost a pravidelnost

Video se připravuje ...
Jak pečovat o zralou pleť vám poradí Tomáš Vida, odborný vizážista značky Dermacol
VIDEO: Adam Balažovič
16. února 2016 | 06:00

I když si každá z nás občas přeje zastavit čas, na stárnutí není nic, za co bychom se musely stydět. Ostatně vrásky kolem očí prozrazují jen to, že jsme se v životě od srdce hodně zasmály. Pokud ale přece jen chcete, aby si pleť déle udržela svou elasticitu a vaše roky se na ní podepisovaly o maličko pomaleji, musíte o sebe pečovat. A to bez kompromisů. Jak na to, to vám poradí Tomáš Vida – odborný vizážista značky Dermacol.

Buďte na sebe něžná

Dermacol Čisticí micelární voda s kyselinou hyaluronovou, 179 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
Autor: archiv firem
Základem péče o každou pleť, včetně té zralé, je správné odlíčení. A naprosto nezáleží na tom, jestli je vám šestnáct nebo šedesát. Pravidlo je takové, že pokud si pleť ráno nalíčíte, musíte ji večer odlíčit. Očistit od nečistot, které se na ní během dne nahromadí, ji ale musíte i v případě, že se nelíčíte.

Na odlíčení a čištění můžete použít například micelární vodu, jejíž výhoda spočívá v tom, že je vhodná nejen na odlíčení pleti obličeje, ale i na odstranění očního make-upu. Stačí vám tedy pouze jeden produkt. Dostatečně navlhčené tamponky jemně přiložte na oči a dejte micelární vodě chvíli čas, aby líčidla rozpustila. Pak je jen jemně z očí stáhnete, aniž byste je musela třít, a vytvářela si tak mimické vrásky.

Dermacol Osvěžující hydratační maska na oči, 199 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
Autor: archiv firem
Pokožku obličeje ani příliš nenapínejte, netahejte a netřete. Zralá pleť je tenčí a postupně ztrácí svou pružnost, takže je potřeba zacházet s ní opravdu velmi citlivě. Pleť přitom odličujte tak dlouho, dokud není vatový tampon zcela čistý, abyste měla jistotu, že jste odlíčená opravdu dokonale.

Zázrak jménem kyselina hyaluronová

O odlíčenou a dokonale čistou pleť pak nezapomeňte náležitě pečovat. Na zpomalení tvorby vrásek jsou ideální produkty obsahující kyselinu hyaluronovou, která pleť pomáhá intenzivně hydratovat a vypnout. Například na hyaluronovou pleťovou masku byste si měla najít čas alespoň jednou týdně. Při nanášení masky nezapomeňte ani na krk a dekolt, kde je stárnutí také vidět.

Dermacol Intenzivně zdokonalující krém na oči a rty, 269 Kč, koupíte v síti drogerií nebo na www.dermacol.cz
Autor: archiv firem
Okolí očí se přitom vyhněte, protože kůže je zde velmi tenká a citlivá a zaslouží si takové produkty, které jsou přímo pro tuto oblast obličeje určeny. I očnímu okolí byste měla jednou týdně dopřát masku, abyste ho vyživila. Oční krém každé ráno i večer je pak naprostou nutností.

Na noc nezapomeňte pleť ošetřit nočním krémem. Zatímco vy odpočíváte, můžou se do pokožky vstřebávat všechny účinné látky, které ji hydratují, vyplňují vrásky, zlepšují pružnost pleti a pomáhají ji vypnout.

 

 

 

 


Vhodné produkty pro péči o zralou pleť najdete ve fotogalerii:

Autor: red