Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Jak na pupínky? Potřebujete lehký make-up a správný korektor

Video se připravuje ...
Jak na líčení problematické pleti vám poradí Tomáš Vida, vizážista značky Dermacol
VIDEO: Adam Balažovič
6. října 2015 | 12:30

Problematická pleť má svá jasně daná specifika. Musíte si dát záležet na tom, abyste o ni správně pečovaly, ale také volily správné produkty. Při špatném líčení si totiž spíše uškodíte, než že byste své pleti pomohly. Jak na každodenní líčení, pokud máte mastnou a problematickou pleť, vám poradí vizážista Tomáš Vida.

U problematické pleti je nejzásadnějším krokem každodenní důkladné čištění ráno i večer, aby byla pokožka opravdu čistá a dezinfikovaná.

Stejně tak je potřeba, aby jakýkoliv produkt, který při líčení použijete, byl lehký a neucpával póry. Ideální pak samozřejmě je, pokud je kosmetika přímo určená pro problematický nebo aknózní typ pleti.

Základem jsou čištění a zelený korektor

Před líčením začněte proto ráno vyčištěním pleti tonikem a poté použijte lehký krém v jemné vrstvě, od středu tváře směrem ven. Po aplikaci krému pokračujte nanášením korekčních a krycích produktů.

Začněte zeleným korektorem, který má schopnost neutralizovat začervenalá místa, a je proto naprosto vhodný ke korekci pupínků, vyrážek, žilek a ostatních drobných červených ploch. Nanášejte ho zlehka štětcem, přímo na místa, která potřebujete zamaskovat. Nikdy s ním nemaskujte větší plochy, které lze snadno překrýt lehkým make-upem nebo tělovým korektorem.

Make-up nesmí být těžký

Dermacol, make-up s korektorem na problematickou pleť, 169 Kč, koupíte na www.dermacol.cz nebo v síti drogerií
Autor: archiv firem
Na takto připravenou pleť nanášejte přímo krycí make-up nebo lehký tónovací krém, který je bezolejový, takže pleť nezmastí a současně neucpává póry. Použijte ho na celou plochu tváře, až do dekoltu, abyste pleť sjednotila. Poté si zvolte krycí korektor ve stejném odstínu, jako je barva make-upu, a s ním zamaskujte ještě případné nedokonalosti, které zůstaly i po nanesení make-upu viditelné.

Při mastné a problematické pleti se zcela vyhněte tomu, abyste pupínky překrývala těžkým krycím make-upem. Kromě toho, že by vám mohl snadno ucpat póry, a stav pleti tak ještě více zhoršit, není vhodný na každodenní líčení a na zamaskování nedokonalostí si opravdu snadno vystačíte s korektorem v barvě pleti.

Zapomeňte na lesklá líčidla

Dermacol, 4barevná paleta korektorů a rozjasňovač, 169 Kč, koupíte na www.dermacol.cz nebo v prodejnách Dermacol
Autor: archiv firem
K zamaskování tmavých kruhů pod očima použijte velmi lehký korektor ve světlém nebo žlutém odstínu, který má schopnost neutralizovat namodralé plochy kolem očí.

Na co byste při tomto typu pleti rozhodně neměla zapomínat, je fixace make-upu, aby se pokožka neleskla a líčení vydrželo perfektní v průběhu celého dne. Právě lesk je u mastné pleti velmi nevhodný, protože zvýrazňuje nedokonalosti, které se pomocí líčení snažíte potlačit. Proto je potřeba nejen pleť důkladně zmatnit pomocí pudru, ale i se vyhnout všem rozjasňovačům, tvářenkám a jiným produktům, které obsahují shimmer nebo třpytky.

Na oči nepatří červená

Dermacol Quattro Baked, oční stíny - odstín 6, 199 Kč, koupíte na www.dermacol.cz nebo v prodejnách Dermacol
Autor: archiv firem
V líčení očí se při aknózní, mastné a problematické pleti vyhněte všem barvám, které obsahují načervenalý podtón, protože mohou upozornit na nedokonalosti pleti. Místo toho sáhněte po neutrálních barvách, které pokožku očí a pleť celkově rozjasní.

Použijte lehký matný oční stín a použijte ho pod obočí a po celém víčku oka. Vnější koutek pak zvýrazněte pomocí matného béžového stínu, vytáhněte ho směrem nahoru a rozetřete technikou kouřového líčení doztracena, aby působil přirozeně. Pokud chcete očím dodat jas, můžete si dovolit použít světlý perleťový stín přímo do středu víčka, ten líčení celkově rozzáří, a oči tak budou působit svěže.

Lesk jen na rty, nikdy na líčka

Dermacol, třpytivý lesk na rty, odstín 05, 149 Kč, koupíte v síti drogerií
Autor: archiv firem
Na tváře používejte zásadně matnou tvářenku, abyste nezvýraznila povrch pokožky, a tahejte ji směrem nahoru. Pamatujte, že méně je více a opravdu s ní tváře jen lehce zvýrazněte a rozetřete ji doztracena.

U rtů si i při tomto typu pleti můžete dovolit lesklé rtěnky, avšak výrazné odstíny, jako jsou rudé nebo sytě vínové, použijte jen v případě, že máte pleť opravdu dokonale sjednocenou a matnou, aby neupozornily na nedokonalosti v podobě začervenání.

Autor: brig