Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

V Česku trendy i bez líčení! Japonky chtějí vypadat jako Evropanky s kocovinou

7. srpna 2015 | 10:30

Až se vám někdy zase stane, že budete po těžké noci vypadat všelijak, přestaňte se skrývat za tmavými brýlemi a hrdě vyrazte do ulic. Budete totiž hodně trendy. Alespoň v Japonsku by to platilo – tam se červeně podbarvené oči a zplihlé vlasy stávají módním trendem a blogerky se předhánějí v tom, která bude vypadat věrohodněji. 

Zapomeňte na to, že ženy se díky líčení chtějí stát ještě krásnějšími. Protože o to mnohdy už vůbec nejde. Příkladem budiž mladé Japonky, jejichž cílem je neduživý a poněkud vyžilý vzhled. Přesněji řečeno vypadají jako Evropanky s kocovinou. Zatímco v našich krajích se za to poněkud stydíme, Japonky se přesně s takovou vizáží pyšní například na Instagramu. 

Poznáte je podle červenou barvou podbarvených očí a vlasů, které jsou poněkud povadlé. Jak upozorňuje britský web Daily Mail, trend už opouští hranice asijské ostrovní země. Šíří se dál, o čemž svědčí například fakt, že se na YouTube objevují návody, jak dosáhnout kýženého povadlého vzhledu. Můžete přidat lesk a flitry na tváře, výrazné řasy, ale základem jsou ony začervenalé oči. 

Módní trend má podle módního blogu TokyogirlsUpDate.com dokonce už své označení: ofero-gao – kombinace slov oshare (japonsky módní) a feromony má dát najevo, že jde o směs roztomilosti a smyslnosti. 

Autor: red