Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

10 snadných triků pro krásu, které musí znát každá žena

  • Naučte se jednoduché triky, které vám usnadní každodenní líčení
    28. července 2015 | 06:00

    I když máte make-up, péči o vlasy i nehty v malíčku, pořád se potkáváte se situacemi, kdy to není úplně ono? Poradíme vám jednoduché tipy a triky, které vám každodenní starost o sebe usnadní. Trápí vás občas zplihlé vlasy nebo oči, které potřebují rozjasnit? Víme, jak na to!

  • Jak zafixovat obočí na celý den?

     

    Autor: shutterstock.com

    Nepotřebujete vosk ani gel, bohatě vám postačí obyčejný lak na vlasy. Ten samozřejmě nenanášejte přímo na obočí! Jen ho lehce nastříkejte na spirálku a nalíčené obočí jí učešte do požadovaného tvaru. Lak na vlasy ho zafixuje až do večera.

  • Jak na přesnější linky?

     

    Autor: Shutterstock.com

    Aby se vám tužka na oční linky lépe ořezávala i nanášela, dejte ji zhruba na 10 minut do mrazáku. Nebude se vám všude rozmazávat a bude se s ní báječně pracovat.

  • Jak na chloupky na obličeji?

     

    ...
    Autor: shutterstock.com

    Trápí-li vás občasné chloupky na obličeji nebo ty jemné po stranách tváře, naučte se pracovat s pudrem. Světlý fixační pudr vám pomůže snáze spatřit chloupky, které potřebují vytrhnout, zatímco ty jemné opticky skryjete, když budete pudr nanášet vždy směrem dolů.

  • Jak prodloužit výdrž rtěnky?

     

    Autor: shutterstock.com

    Než se jdete líčit, natřete si rty balzámem, abyste je pořádně hydratovala a připravila na líčení. Potom přebytečný balzám setřete, naneste jednu vrstvu rtěnky, otiskněte do kapesníčku, naneste druhou a opět otiskněte. Nakonec lehce poprašte tvářenkou ve stejném tónu, abyste barvu zafixovala a zmatnila. Rtěnka tak bude působit přirozeněji a déle na rtech vydrží perfektní.

  • Jak na to, aby se vlasy nelámaly?

     

    Autor: shutterstock.com

    Místo ručníku k vysoušení vlasů používejte staré bavlněné tričko. Je k vlasům mnohem šetrnější a jemnější než froté ručník. Ovšem pozor! I s tričkem se vyhněte "vydrbávání" vody z vlasů, které je cuchá a láme! Místo toho prostě vlasy do trička zabalte a přebytečnou vodu z nich jen vymačkejte.

  • Jak docílit toho, aby lak rychle zasychal?

     

    Autor: shutterstock.com

    Pokud nemáte po ruce žádné produkty, které urychlí zaschnutí laku na nehty, připravte si k manikúře misku s ledovou vodou a kostkami ledu. Po nalakování do ní nehty opatrně a pomalu ponořte. Lak zaschne rychleji rovnoměrně.

  • Jak na matný lak na nehtech?

     

    Autor: shutterstock.com

    Pokud toužíte vyzkoušet matný lak, ale nemáte doma matující top coat a nechcete si ho pořizovat, vrhněte se na lakování během vaření. K tomu, aby váš lak byl dokonale matný, totiž stačí, když čerstvě nalakované nehty podržíte 5 vteřin nad párou unikající z hrnce.

  • Jak dodat vlasům objem?

     

    Autor: shutterstock.com

    Máte-li pocit, že jsou vaše vlasy zplihlé a bez objemu, rozdělte si je na několik pramenů, ty zvedněte a ke kořínkům postupně aplikujte trochu suchého šamponu. Ten vám pomůže vlasy u hlavy lehce nadzvednout, a docílit tak objemu, po kterém toužíte.

  • Jak na unavené oči?

     

    Autor: shutterstock.com

    Jestli jste toho v noci moc nenaspala a potřebujete opticky rozzářit a "otevřít" oči, pořiďte si světlou tužku na oční linky. Místo bílé, kterou používají na focení hollywoodské celebrity, si pořiďte tělovou a aplikujte ji na hranu spodního víčka do takzvané "waterline". Dokáže vaše oči rozzářit úplně stejně jako bílá, ale působí mnohem přirozeněji.

  • Jak na to, aby parfém déle vydržel?

     

    Autor: shutterstock.com

    Než na sebe nastříkáte svůj oblíbený parfém, natřete si dekolt, zápěstí a místa za ušima hydratačním krémem. Jeho mastnější textura pomůže uzamknout parfém na kůži, a tak dokáže, aby vydržel vonět déle a intenzivněji.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.