Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Test voděodolných řasenek: Která opravdu drží a která nejde odlíčit?

  • Video se připravuje ...
    9. července 2015 | 06:00

    Voděodolnou řasenku byste rozhodně neměla používat ke každodennímu líčení, protože je těžší ji odlíčit, a mohla byste si tak snadno poškodit řasy. V létě, na festivalech, u moře nebo na koupališti je ale k nezaplacení. Samozřejmě můžete namítnout, že k moři se líčit opravdu nepotřebujete, ale pokud patříte mezi ženy, které mají rády výrazné řasy i u vody, přečtěte si, jak u nás obstály voděodolné řasenky z drogerií. A to, jak voděodolnou řasenku co nejšetrněji odlíčit, vám prozradíme ve videu.

  • Editorka Markéta testovala:

     

    Oriflame The One Wonderlash, 239 Kč

    Oriflame, voděodolná řasenka The ONE Wonderlash, 239 Kč, koupíte na www.oriflame.cz
    Autor: archiv firem


     

    Prostě nemám ráda voděodolné řasenky. Asi jsem šťastná žena a moc nepláču, takže je vlastně ani moc nepotřebuju! Tento výrobek mě o tom, že mají své místo na slunci, nepřesvědčil. Musíte nanést opravdu hodně vrstev, aby bylo vůbec vidět, že jste se namalovala. Aspoň že nepálí a dobře se odličuje.

  • Módní redaktorka Andrea testovala:

     

    Rimmel Wonder´full Waterproof, 229 Kč

    Rimmel Wonder'full Waterproof, řasenka, 229 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

     

    Voděodolnou řasenku jsem použila jako záchranu, když jsem nemohla najít tu klasickou. Na fesťáku jsem si libovala, protože pršelo a já tančila jako o život, a i tak jsem ráno po probuzení měla perfektně namalované řasy. Problém nastal, když jsem se vrhla na odličování. Řasenka totiž držela a držela. Vyzkoušela jsem pleťové mléko, micelární vodu i olej na odličování, ale pořád nic. Řasy jsem měla akorát slepené, ale černá barva stále držela. Po zhruba 30 minutách jsem dostala poslední zbytky konečně pryč!

  • Redaktorka VIP Gábi testovala:

     

    Astor Big & Beautiful Boom, 199 Kč

    Astor Big & Beautiful Boom Volume Mascara Waterproof, 199 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

     

    Voděodolná řasenka Astor Big & Beautiful Boom mě bohužel moc neoslovila. Kartáček vypadá na první pohled dobře, je hustý, a tak jsem měla dojem, že řasy budou vypadat podle toho. Jenže řasenka, zdá se, se na řasy vůbec nechytá, musela jsem je natírat do několika vrstev, aby byl efekt vidět, a spíš jsem si ušpinila všechno kolem. Její voděodolný efekt ovšem funguje, takže to je jediné plus.

  • Redaktorka zdraví Maruška testovala:

     

    Miss Sport Pump Up Booster, 90 Kč

    Miss Sporty Pump Up Booster 24h, voděodolná řasenka, 90 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem


    Jestli chcete voděodolnou řasenku používat na opravdu kvalitní líčení, pak tato nebude zrovna tou vaší top. Má poměrně velký kartáček, se kterým jen těžko docílíte mega objemu, jak slibuje. Když už se vám ale něco na ty řasy povede nanést, můžete pak ve vodě dělat psí kusy a buďte si jistá, že vám namalované řasy vydrží. Podobně jako u ostatních voděodolných řasenek ale budete potřebovat kromě odličovacích přípravků také sílu vůle, abyste maskaru z řas dostala. Odmalovat ji je trochu oříšek.

  • Kosmetická redaktorka Brigita testovala:

     

    Catrice Allround, 99 Kč

    Catrice Allround, voděodolná řasenka, 99 Kč, koupíte v drogeriích Rossmann
    Autor: archiv firem


    Nečekám od voděodolné řasenky extra objem ani natočení, protože na to mám řasenky klasické. Jsem tedy spokojena, když jdu k vodě a řasenka mi jen zvýrazní řasy, aniž by je slepila do pavoučích nožek, a to hlavní, co po ní chci, je, aby ve vodě nepouštěla. Všechny tyto body Allround od značky Catrice splňuje. Řasy příliš nezvýrazní, ale obarví je, rychle zasychá a ani po několika hodinách v bazénu či moři se nerozmazává. Přesto jde s pomocí oleje bez problémů odlíčit. Plus u mě navíc získává za cenu, která je velmi příjemná.

     

  • Editorka Radka testovala:

     

    Dermacol Volume Mania, 199 Kč

    Dermacol Volume Mania Waterproof Mascara, 199 Kč, koupíte na www.dermacol.cz nebo v prodejnách Dermacol
    Autor: archiv firem


    Záleží na tom, co člověk od řasenky čeká. Pokud chce poměrně výrazně namalované řasy, z nichž půjde řasenka kvůli voděodolnosti přece jen hůře dolů, vybral si správně. Já sama právě kvůli tomu druhému tento typ řasenek nevyhledávám, ale musím uznat, že tato ve vodě držela dobře, a naopak s pomocí oleje šla celkem dobře odlíčit. Nalíčení bylo poměrně výrazné, barvy na řasách ulpělo hodně, nicméně kartáček byl šikovný a řasy nebyly slepené. Plusem je, že výrobek neobsahuje parabeny.

     

  • Redaktorka Lucka testovala:

     

    Essence Get BIG lashes!, 75 Kč

    Essence Get BIG! Lashes Volume, voděodolná řasenka, 75 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem


    Levná značka Essence, zacílená především na náctileté slečny, umí občas pořádně překvapit kvalitou svých produktů. Řasenka Get BIG lashes to ale bohužel nedokázala. Kartáček má klasický, dobře se s ním pracuje a řasy vypadají, jako by byly lehce nalíčené. Opravdu šokující objem rozhodně nečekejte. Odličuje se poměrně snadno, ale s tím souvisí také její výdrž. Po dvou hodinách plavání s potopenou hlavou vám totiž bohužel začne téct, což u voděodolné řasenky považuji za propadák.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.