Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Proč vaše rtěnka nikdy nevypadá jako od vizážisty? Děláte jednu z těchto chyb!

  • 20. dubna 2015 | 06:00

    Slavné ženy jsou většinou milovnicemi rtěnek jakékoliv barvy, ale především těch výrazných. Proč? Nalíčené rty totiž vypadají luxusně, svůdně i hravě. A i když na sobě nemáte zrovna outfit z nejdražších módních butiků, budete díky svým perfektně namalovaným rtům vypadat elegantně. Jenže jak docílit toho, aby se rtěnka nerozmazávala nebo aby vám ze rtů nezmizela chvíli po nalíčení? Triky, jak na to, jsme okoukaly od předních světových vizážistů.

  • Nepoužíváte peeling a balzám

     

    Lush, cukrový peeling na rty, 230 Kč, koupíte na www.lush.cz
    Autor: archiv firem
    Minimálně půl hodiny předtím, než rty plánujete nalíčit, je ošetřete speciálním peelingem na rty. Po vyhlazení naneste vysoce hydratační krém a nechte jej chvilku vstřebat do pokožky, teprve potom použijte tenkou vrstvičku balzámu na rty. Docílíte tak toho, že budou rty vláčné a rtěnka se na ně bude nanášet rovnoměrně. Nikdy ji nenanášejte na suché, popraskané rty. Rudá rtěnka má totiž jednu nepříjemnou vlastnost – každý nedostatek ještě zvýrazní.

     

    Náš tip: Vyzkoušejte jeden z hříšně dobrých cukrových peelingů na rty značky Lush, které skvěle fungují i chutnají.

  • Nepoužíváte konturovací tužku

     

    Artdeco, transparentní otočná konturovací tužka na rty, 149 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem
    Rtěnka bez orámování rtů konturovací tužkou má tendenci se rozpíjet, a u výrazných barev je to vidět ještě víc. Nemusíte ale nutně volit rudou konturku a složitě pátrat po vhodném odstínu. Pro všechny své oblíbené barvy můžete použít transparentní konturovací tužku na rty, která zabrání rozpíjení vaší rtěnky a současně bude působit přirozeně a nenápadně.

     

    Náš tip: Vyzkoušejte transparentní tužku Artdeco, která se hodí ke každé barvě i odstínu rtěnky a kterou nemusíte ořezávat.

  • Nemáte štěteček na rty

     

    Real Techniques, štětec na rty Retractable Lip Brush, 199 Kč, koupíte na www.beauty-bar.cz
    Autor: archiv firem

    Výraznou rtěnku začínejte malovat vždy od středu rtů a roztírejte ji směrem ke koutkům. Jedině tak totiž budou tahy rovné, a ne rozklepané. Barvu pak nanášejte raději štětečkem než přímo rtěnkou. A to hlavně u opravdu sytých, barevných rtěnek. Aplikace bude přesnější. Volte raději štětce, které mají krátké štětinky, protože se s nimi lépe pracuje.

     

    Náš tip: Štětce Real Techniques jsou nepřekonatelné v poměru cena/výkon. Tento na rtěnku je navíc skládací a má praktický kryt, takže jej můžete pohodlně nosit se svou oblíbenou rtěnkou s sebou v kabelce, aniž byste si upatlala její obsah.

  • Zapomínáte fixovat

     

    Rimmel a Dermacol, neslíbatelné 16h rtěnky, 139 a 229 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem

    Rtěnku nezapomeňte vždy rovnoměrně nanést a dobře zafixovat. Jedině tak ji totiž nebudete mít na zubech a všude tam, kde ji rozhodně nechcete. Nanášejte rtěnku v několika vrstvách a vždy mezi nimi rty poprašte pudrem. Barva déle vydrží. Co se týče nátěru, nejprve barvu naneste štětečkem a poté ji ještě rozetřete prsty. Na závěr pak přebytečnou barvu otiskněte do papírového kapesníčku.

     

    Náš tip: Vyzkoušejte neslíbatelné rtěnky, se kterými přišly letos na jaře značky Rimmel a Dermacol. Vydrží bez nutnosti oprav celý den, a navíc nezanechávají otisky opravdu nikde.

  • Volíte špatný odstín

     

    Zuii Bio Flora Lipstick, odstín Coral red, 545 Kč, koupíte na www.biorganica.cz
    Autor: archiv firem
    Aby byla rtěnka opravdu dokonalá, je nutné myslet také na její barvu a podtón. Pleti s růžovým nádechem budou více slušet vínové a švestkové odstíny, zatímco dámy s nažloutlým tónem pleti by měly volit teplé červené odstíny s hnědým základem. Klasické studeně rudé a výrazně červené tóny sluší nejvíce světlé, až bledé pleti s dokonale zamaskovanými nedostatky. Pokud máte dokonale bílé zuby, můžete si dovolit barvu s oranžovým podtónem. Máte-li ale na sklovině skvrny od kávy, čaje či cigaret, těmto barvám se vyhněte, protože by vaše zuby opticky zabarvily dožluta, což rozhodně nevypadá dobře.

     

    Náš tip: Potrpíte-li si na kosmetiku bez kompromisů, sáhněte po 100% přírodní bio rtěnce australské značky Zuii, která má dokonale máslovou konzistenci, takže rty hydratuje. Neobsahuje žádné chemické látky.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.