Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

10 nejlepších produktů pro oči bez vrásek a tmavých kruhů

  • 31. března 2015 | 06:00

    Kůže kolem očí je velmi tenká, a navíc se do ní vepisuje celý váš život. Každý úsměv, starost nebo jakákoliv emoce, na kterou reagují vaše mimické svaly, totiž způsobují vrásky kolem očí, takzvané "vějířky". Pokud už nějaké máte, neklesejte na mysli – znamená to, že svůj život žijete skutečně naplno. I tak se ale hodí, když naše oči stárnou alespoň o trošičku pomaleji než my samotné. Pokud vás navíc trápí tmavé kruhy pod očima nebo otoky, vyzkoušejte naše tipy a nějaké z těchto nejlepších pomocníků pro mladý vzhled vašich očí.

  • BioAroma, sérum proti vráskám

    BioAroma, sérum proti vráskám na obličej a oči, 525 Kč, koupíte na www.bioaromakosmetika.cz
    Autor: archiv firem

     

    Pokožku kolem očí je nutné prakticky neustále hydratovat, nic proto nezkazíte, když budete kombinovat oční krém, gel i vyživující oční sérum. Vyzkoušejte například toto od značky BioAroma, které je zcela přírodní a v jehož lahvičce se ukrývá diktamos, který má výjimečné hojivé účinky, aloe vera, která pleť zklidňuje a hydratuje do hloubky, a skalní růže, která má vypínací efekt a celkově harmonizuje a vyživuje pleť.

     

    Najít "ten svůj" oční produkt, který vám bude perfektně vyhovovat, rozhodně není tak snadné, jak by se mohlo zdát. Musí vám totiž sedět konzistence, složení i vůně a připravte se i na to, že pokožka kolem očí je citlivá, a některé produkty pro vás proto nemusí být příjemné.

  • Kiehl´s Super Multi-Corrective Eye-Opening Serum

    Kiehl´s Super Multi-Corrective Eye-Opening Serum, 1230 Kč, koupíte v pražské prodejně Kiehl´s na Novém Smíchově
    Autor: archiv firem

     

    Dobrým řešením je zajít si do salonu, který má široké portfolio produktů a nabídne vám i vzorek na vyzkoušení. Pokud máte cestu na pražský Nový Smíchov, zajděte si do prodejny Kiehl´s, kde vám rádi poradí s výběrem, a vyzkoušejte například jejich zázrak ve fialové pumpičce Super Multi-Corrective Eye-Opening sérum, které obsahuje spoustu rostlinných výtažků a pleť kolem očí dokáže neuvěřitelně vypnout a zjemnit.

  • Benefit Puff Off, oční gel

    Benefit Puff Off, oční gel, 850 Kč, koupíte v parfumeriích Sephora
    Autor: archiv firem

     

    Trápí-li vás po ránu opuchlá víčka, naučte se provádět jejich automasáž. Naneste si na prsteníček (který je nejslabším prstem) trochu očního gelu a několikrát jemně přitlačte na oblast kruhů pod očima a poté provádějte asi minutu pomalými tahy kruhy proti směru hodinových ručiček od vnějšího k vnitřnímu koutku.

     

    Skvělým pomocníkem na oteklé kruhy pod očima je oční gel Benefit Puff Off. Rozhodně se nejedná o první chladivý gel, který pomáhá zbavit se otoků také díky kovovému, chladivému aplikátoru. Je ale první, který má tvar věrně kopírující ten, který znáte ze žehličky, a to včetně výstupků v místech, kde normálně bývají otvory na páru, které při aplikaci jemně masírují oblast kruhů pod očima. Kromě svých účinků vás tak bezesporu dostane i svým designem.

  • Clarins, sérum na oční kontury Total Eye Concentrate

    Clarins, sérum na oční kontury Total Eye Concentrate, 1730 Kč, koupíte v parfumeriích Fann
    Autor: archiv firem

     

    Za tmavé kruhy po očima mohou nedostatek spánku, špatný pitný režim, ale i genetika. Zatímco s těmi prvními něco zmůžete, na to poslední jste krátká. Přesto ale můžete tmavé kruhy pod očima zesvětlit pravidelným ošetřováním. Výborným pomocníkem je sérum Clarins Total Eye Concentrate, které vám pomůže zbavit se nejen tmavých kruhů, ale také jemných vrásek.

  • Eucerin, intenzivní oční krém Hyaluron-Filler

    Eucerin, intenzivní oční krém Hyaluron-Filler, 495 Kč, koupíte v síti lékáren
    Autor: archiv firem

     

    Oční krém je produkt, který byste rozhodně neměla vynechávat ze své ranní i večerní péče o obličej, a to zvláště v případě, že už jste oslavila třicítku. Do očního okolí nepatří pleťové krémy, které mají zpravidla příliš těžkou konzistenci a mohou citlivou pokožku kolem očí dráždit!

     

    Místo toho si pořiďte oční krém s kyselinou hyaluronovou, která pomáhá omlazovat pleť a udrží v ní tolik potřebnou hydrataci. Nám se osvědčil Hyaluron-Filler od značky Eucerin, který při pravidelném používání také úspěšně eliminuje tmavé kruhy pod očima.

  • Artdeco, báze pod oční stíny

    Artdeco, báze pod oční stíny, 209 Kč, koupíte na www.artdecoshop.cz
    Autor: archiv firem

     

    Při líčení očí byste neměla zapomínat na to, že nic vás neudělá víc starší než oční stíny slité do ohybu víčka nebo rozmazaná oční linka. Při líčení používejte vždy bázi pod oční stíny, která všechny dekorativní produkty udrží celý den přesně tam, kde je chcete mít a kde vypadají perfektně. Přesně toho docílíte s bází pod oční stíny Artdeco, která je tak dokonalá, že se dlouhodobě drží na prvním místě nejprodávanějších produktů právě značky Artdeco.

  • Inlight, bio oční sérum

    Inlight, bio oční sérum, 6155 Kč, koupíte na www.biorganica.cz
    Autor: archiv firem

     

    Pokud přemýšlíte nad opravdu luxusním produktem, který byste si dopřála, vyplatí se investovat právě do očního séra. Takovým Rolls-Roycem mezi nimi je 100% bio oční sérum od britské značky Inlight. Obsahuje arganový olej a olej z višňových pecek, které zlepšují pružnost pokožky a snižují ztrátu vody. Řasa spirulina a extrakt z ječmene dodávají chlorofyl, který je silný antioxidant a bojuje s volnými radikály, a rostlina gotu kola podporuje přirozenou produkci kolagenu. Navíc ho stačí jen jedna kapka každé ráno a večer, abyste už za pár dní viděla rozdíl.

  • Garnier, oční roll-on pro bleskově bezchybný vzhled

    Garnier, oční roll-on pro bleskově bezchybný vzhled, 199 Kč, koupíte v síti drogerií
    Autor: archiv firem


    Slyšela jste už o BB krému na oči? Najdete ho v drogeriích ve stojanu značky Garnier, která je pověstná skvělým poměrem cena/výkon, a to právě v oblasti očních roll-onů. Tato tubička v sobě ukrývá chladivý pigmentovaný lehký krém, který vám ráno pomůže s oteklými víčky i se zamaskováním kruhů pod očima. Vyrábí se ve dvou odstínech – světlejším a tmavším.

  • Naturkosmetik, balzám na oči

    I+M Naturkosmetik, balzám na oči Freistil, 559 Kč, koupíte na www.biooo.cz
    Autor: archiv firem


    Pokud máte citlivou pleť po celém obličeji, měla byste být skutečně velmi opatrná, než si nanesete nějaký oční krém. Nejlepší je vybírat takové, které se chlubí zcela přírodním složením a jsou bez parfemace, protože právě syntetické vůně jsou nejčastěji zdrojem podráždění.

     

    Neutrálním produktem i pro tu nejcitlivější pleť je oční balzám I+M Naturkosmetik, který má díky šťávě z aloe vera výborné zklidňující a regenerační schopnosti. Obsažené výživné oleje z jojoby, mandlí, pupalky a rakytníku jemnou pokožku očního okolí regenerují, posilují a dodávají jí potřebnou výživu.

  • Lavera Trend Sensitiv, odličovač make-upu

     

    Lavera Trend Sensitiv, jemný odličovač make-upu, 129 Kč, koupíte na www.organictime.cz
    Autor: archiv firem

    Naprostým základem pro minimalizaci vrásek v oblasti kolem očí, ale i na celé pokožce obličeje je důsledné odličování. Pokožku očí byste měla odličovat produkty, které jsou na olejové nebo krémové bázi, a oko byste neměla nikdy dřít vatovým tamponkem, abyste si jej nepodráždila a nevytvořila si vrásky mechanicky.

     

    Také zde platí, že čím přírodnější složení, tím pro oko lépe. My máme rády odličovač Lavera Sensitiv, který se hodí i pro citlivé oči a obsahuje bio aloe vera šťávu a bio rakytníkový výtažek, které hydratují a zklidňují pleť.

Autor: Brigita Zemen
Diskuse ke článku
.