Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Otestovaly jsme lékařskou kosmetiku: Za kvalitu si připlatíte, ale stojí to za to

  • Přípravky s vyšší koncentrací účinné látky jsou sice dražší, ale stačí jich jen kapka.
    24. března 2015 | 00:02

    Kdo by nechtěl vypadat mladší? Zbavit se vrásek, vypnout pleť, ubrat svému obličeji nějaký ten rok. Není ale třeba se hned uchylovat do ordinace plastických chirurgů. Účinným řešením je prý medicínská kosmetika, která obsahuje účinné látky v silné koncentraci. Nedalo nám to a vyzkoušely jsme některé výrobky. Zajímá vás, jak dopadly?

  • Čtenářka Jitka otestovala:

    Sérum proti vypadávání vlasů Renokin, 1430 Kč
    Autor: archiv firmy


    Sérum proti vypadávání vlasů Renokin, 1430 Kč

     

    Obecně jsem k přípravkům na podporu růstu vlasů a zastavení jejich vypadávání dost skeptická. Vyzkoušela jsem už různé speciální šampony, kondicionéry, potravinové doplňky, ale můj problém řídnoucích a slabých vlasů nevyřešilo nic.

     

    Když se mi tedy dostalo do rukou sérum Renokin, které navíc slibuje i opětovný růst vlasů na místech, kde došlo k jejich vypadání, moc jsem si od něj neslibovala.

     

    Můj problém spočíval v řídkém porostu přímo nad čelem, to se ještě umocnilo potom, co jsem utrpěla úraz hlavy a přímo v této oblasti mi vznikla jizva. Ať jsem dělala, co jsem dělala, vždy se mi prameny vlasů seskupily tak, že mi prosvítala kůže a prostě jsem působila "připlešatěle".

     

    Začala jsem tedy přípravek aplikovat vždy ráno po umytí vlasů a ještě večer před spaním. Co mě zaujalo hned po prvním použití, bylo, že sérum nedráždí pokožku ani neslepuje vlasy do pramínků, tudíž se dá opravdu použít i před odchodem do práce, aniž by se váš problém s vlasy ještě zvýraznil.

     

    Již po prvních dvou týdnech jsem měla pocit silnějších a pevnějších vlasů, navíc viditelně ubylo množství vyčesávaných vlasů, které po mně zůstávaly v koupelně, což s potěšením kvitoval i můj přítel. V nadšení z viditelného úspěchu, po tolika šlápnutích vedle, jsem si navíc objednala i šampon pro revitalizaci vlasů Renokin, který účinky séra zvyšuje díky optimalizaci pokožky hlavy a povrchu vlasů. Obojí již používám čtvrtý měsíc a musím uznat, že se mi zlepšily jak povrch vlasů, tak i jejich množství a objem. Nemusím se již každé ráno hodinu mučit v koupelně s vyfoukáváním a tupírováním vlasů, abych zakryla řidší místo.

  • Redaktorka Lenka otestovala:

    Growth Factor, sérum Medik8, 2090 Kč
    Autor: archiv firmy


    Growth Factor sérum, 2090 Kč

     

     

    Už za pár měsíců mi bude čtyřicet, takže když jsem se dozvěděla, že existuje sérum, které obsahuje růstový faktor pro potlačení známek stárnutí, bylo mi jasné, že chci vyzkoušet, zda opravdu funguje. Sympatické dávkování ve formě kapátka umožňuje sérum dokonale dávkovat, aby ani troška nepřišla nazmar. Na celý obličej vám stačí dvě kapky, takže i když je výrobek dražší, mohu vás ubezpečit, že vám vydrží skutečně dlouho. Aplikace je snadná, sérum se skvěle roztírá.

     

    Už po pár dnech používání byla pokožka pevnější, napjatější a skvěle hydratovaná. Po dvou týdnech jsem pak pozorovala úbytek vrásek. Obličej jako by získal mladistvý vzhled. Sympatické je mi i to, že výrobek neobsahuje parabeny a konzervační látky, není parfémovaný a především nebyl testovaný na zvířatech.

  • Editorka Markéta otestovala:

    Sérum proti vráskám Dermaheal Cosmeceutical, 2010 Kč
    Autor: archiv firmy


    Sérum proti vráskám Dermaheal Cosmeceutical, 2010 Kč

     

    Testované sérum mě doslova nadchlo. Na rozdíl od jiných – pravda – výrazně levnějších produktů po nanesení na pleť nepálí, a to ani v okolí očí. Můžete si být jisté, že ani tak citlivá kůže, jako je ta moje, nezčervená.

     

    Praktické je balení s pumpičkovým aplikátorem. Na jedno použití si navíc vystačíte s pouhými dvěma kapkami séra, takže vám produkt vydrží opravdu hodně dlouho. Omlazující efekt? Podle mě se projevil zejména v okolí očí a nosoretní rýhy. Pokožka byla po používání viditelně elastičtější a dokonale hydratovaná.

  • Čtenářka Lucie otestovala:

    Vitaminy na suchou pleť Monoderma E5, 465 Kč
    Autor: archiv firmy


    Monoderma E5 - vitaminy na pleť, 465 Kč

     

    Trápí mě přesušená a podrážděná pokožka, proto jsem byla ráda, že mohu vyzkoušet měsíční vitaminovou terapii. Zvláštní ampulky vyrobené z rostlinného želé obsahují čistý vitamin E v 5% koncentraci. Ten je tím nejlepším přírodním antioxidantem.

     

    Během jediného týdne byla moje pleť od pohledu rozzářenější, drobné vrásky se vytratily. Zmizela i dermatitida kolem úst, které jsem se nemohla dlouho zbavit. Nebyla jsem ale příliš spokojena s trochu zvláštním způsobem dávkování ampulek. Stejně tak se mi poměrně špatně sérum z ampulek dostávalo ven. Přesto podle mě tato měsíční kúra rozhodně stojí za to.

Klíčová slova:  krása, testování
Diskuse ke článku
.