Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Moře jako zázračný elixír. Nahradí léky i kosmetiku!

O váš vzhled i příjemné pocity se dokážou postarat poklady, které najdete jen v mořském prostředí.
23. června 2014 | 09:00

Určitě jste si už všimli, jak báječně vypadáte, když se vrátíte z dovolené u moře, viďte? A taky se nejspíš dobře cítíte. O váš vzhled i příjemné pocity se totiž dokážou postarat poklady, které najdete jen v mořském prostředí. Které že to z nás udělají krasavice?

Bahno regeneruje buňky

Mořské bahno se těží z hloubky asi 700 až 800 metrů pod hladinou a obsahuje až deset krát víc minerálních látek jako mořská voda. Minerální látky vyživují pokožku, posilují buňky celého těla, tkáně zásobují kyslíkem. I suchá a podrážděná pokožka se pod léčivým nánosem regeneruje. Navíc je aplikace bahna velmi jednoduchá – stačí se potřít, dvacet minut nechat působit. V obchodech v přímořských oblastech se bahenní kosmetika prodává ve vysoké kvalitě a dováží se i k nám. Produkty, které ji obsahují, se dají koupit v lékárnách, v bioobchodech i na internetu.

Když se naučíte pár triků, dokážete ještě bez problémů shodit do plavek!
Autor: Shutterstock.com
Řasy na detox a odvodnění

Kilo mořských řas obsahuje přibližně tolik účinných látek, jako 100 tisíc litrů mořské vody. Jsou plné rostlinných bílkovin, vitaminů, minerálních a stopových prvků, které podporují metabolizmus a pomáhají odvodňovat a detoxikovat tkáně. Tyto účinky se využívají v kosmetice s přídavkem mořských řas. Takových výrobků – od pleťových masek až po tělové krémy, je i u nás k sehnání dost.

Mořská sůl

Má vysoký obsah hořčíku a vápníku, a proto se právem zařazuje mezi kosmetické specialisty na krásné křivky. Minerální látky udržují pokožku pevnou a hladkou. Kombinace účinných látek a malých krystalků udržuje hladinu vlhkosti v pleti, zmírňuje podráždění a má uvolňující účinky. Výhodou je, že si mořskou sůl můžeme koupit v kosmetickém provedení, ve větších krystalech, nejčastěji s přídavkem vonných esencí.  Stačí ji nasypat do vany a udělat si tak mořskou lázeň i v pohodlí domova. 

V zářivých barvách můžete vyrazit k moři. Nebo kamkoli jinam.
Autor: Shutterstock
Písek

Ten si sice koupit nebo přivézt z dovolené nejspíš nemůžeme, ale o to víc jej využijme přímo na pláži. Je skvělý pro chůzi na boso, máte po něm krásně vypeelingovaná chodidla a vyleštěné nehty na nohou. Jen si je musíte po návratu z pláže pořádně osprchovat sladkou vodou.

Mušle

Je jen málo pláží, na kterých nenajdete ani jedinou. V nejhorším stojí za to si jednu koupit aspoň jako suvenýr. Když se budete chtít uklidit a relaxovat, přiložte si ji k uchu. Uslyšíte prý šumění mořských vln… Doma pak můžete na mořský příboj vzpomínat třeba i v podzimní plískanici.

Autor: rie