Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

10 zázračných kosmetických přípravků, které máte v kuchyni!

  • Potraviny z lednice mohou být tou nejlepší kosmetikou, kterou si můžete dopřát!
    10. května 2014 | 11:30

    Přírodní bio kosmetika patří zpravidla mezi ty dražší na trhu. Jenomže přírodní přípravky, které zlepší vaši pleť, vlasy, zuby nebo pokožku celého těla, stojí řádově pár korun. A ani pro ně nikam nemusíte. Většinu z nich totiž už dávno máte v kuchyni. Jen musíte vědět, jaké to jsou a na co se hodí.

  • Olivový olej na holení

    Olivový olej
    Autor: Profimedia.cz
    Depilovat chloupky pouze za použití vody, tedy bez gelu nebo pěny na holení, vám může pěkně podráždit a vysušit pokožku. Stejně dobře jako drahé produkty však funguje také malé množství olivového oleje. Stačí když kůži opláchnete teplou vodou, potom do ní vmasírujete malé množství olivového oleje a pak už se jen oholíte, jako obvykle. Výhodou je hladká a vláčná pokožka bez vysušení.
  • Kondicionér z kokosového mléka

    Kokosové mléko
    Autor: Shutterstock.com
    Kokosové mléko je oblíbenou přísadou do nejrůznějších pečujících přípravků vlasové kosmetiky. Má totiž mimořádně dobré hydratační, vyživující a zvláčňující účinky. Pro opravdu zázračně regenerující kůru si do suchých vlasů vetřete celou plechovku kokosového mléka, nechejte okapat a nechte na vlasech působit celou hodinu. Pak vlasy jednoduše opláchněte vodou.

    Na každodenní použití stačí smíchat kokosové mléko s vaším oblíbeným kondicionérem v poměru 1:1 Příjemný bonus? Vaše vlasy budou opojně vonět po kokosu!

  • Česnek pro pevné nehty

    Česnek
    Autor: Shutterstock
    I když tato kůra nepatří mezi nejvoňavější, výsledek opravdu stojí za to. Pokud chcete mít vlastní nehty pevné jako diamant, rozmačkejte jeden stroužek česneku a smíchejte ho v lahvičce s bezbarvým lakem na nehty. Nechte zhruba týden rozležet a poté používejte jako podkladový lak.
  • Pleťová maska z avokáda

    Avokádo
    Autor: profimedia.cz
    Pleťovou masku můžete udělat prakticky z jakékoliv krémové ingredience, která se vám schovává v kuchyni, například z tvarohu. Avokádo má ale navíc tu výhodu, že obsahuje antioxidant v podobě vitaminu E a vitamin C, který napomáhá tvorbě kolagenu a minimalizaci mimických vrásek. Stačí jen rozmačkat půl hrnku avokáda a nanést na obličej. Po 10 minutách opláchněte a užívejte si pocit dokonale hladké a pružné pokožky.
  • Koupel z ovesných vloček

    Ovesné vločky
    Autor: Shutterstock.com
    Trápí vás nějaký kožní problém? Než se s vysušenou pokožkou, ekzémem, nebo lehkou vyrážkou objednáte k vyšetření u dermatologa, vyzkoušejte nejdřív koupel z ovesných vloček. A to i v případě, že je vaše pokožka bez podráždění. Po ovesných vločkách bude totiž mnohem jemnější. Příprava je velmi jednoduchá - v mixéru rozemelte hrnek ovesných vloček na jemný prášek a přidávejte do koupele.
  • Rozmarýnová maska na vlasy

    Rozmarýn se skvěle hodí k masu i do nádivek.
    Autor: Profimedia.cz
    Rozmarýn má kromě pronikavé vůně také vlastnost zjemnit tvrdé a nepoddajné vlasy. Uvařte si rozmarýnovou kůru ze 4 šálků vody, ve kterých po dobu 10 minut vařte dvě lžičky rozmarýnu (sušeného nebo čerstvého). Poté přeceďte a přelijte si s rozmarýnovou vodou vlasy (ideálně dokud je ještě trochu teplá).
  • Solný peeling

    Sůl
    Autor: Shutterstock.com
    Jistě pro vás není překvapením, že jednotlivé částečky soli mají skvělé abrazivní účinky. Pro mastnou a smíšenou pleť  smíchejte 2 lžíce hrubozrnné mořské soli se šťávou z půlky bio citronu a jemně vmasírujte do pokožky. Poté opláchněte.

    Na peeling pro suchou pokožku smíchejte 2 lžíce hrubozrnné mořské soli s 1 lžicí panenského olivového oleje. Jemně vmasírujte do pokožky a poté opláchněte.

  • Jedlá soda proti černým tečkám

    Jedlá soda
    Autor: Shutterstock.com
    Smíchejte lžičku jedlé sody se 2-3 lžičkami vody, abyste připravili hustou pastu. Natřete na nos, bradu, nebo tváře, podle toho, kde vás trápí ucpané póry v podobě černých teček. Jedlá soda patří mezi velmi jemné peelingy a proto je vhodná i na citlivou pokožku obličeje. Navíc má tendenci pokožku projasnit, vyčistit černé tečky, které již máte a přirozeně bránit tvorbě nových. Jedním slovem - zázrak!
  • Vinný ocet pro zářivé vlasy

    Jablečný ocet
    Autor: Shutterstock.com
    Ocet je účinnou zbraní proti unaveným vlasům bez lesku. Jeho ohromnou výhodou totož je, že umí z vlasů rozpustit silikony, které se v nich nahromadily používáním běžné vlasové kosmetiky. Alespoň 1-2x za měsíc proto vlasy přelijte zhruba 100-150ml vinného nebo jablečného octa (podle délky vlasů). Promněte a důkladně opláchněte vodou. Vaše vlasy budou úžasně zářivé a dokonale čisté. I když budou mít poněkud nakyslé aroma.
  • Červená řepa pro dokonalé rty

    Červená řepa
    Autor: profimedia.cz
    Samotná čerstvě nakrájená červená řepa dá vašim rtům, po jejich přetření, krásně rudý nádech, který vydrží i několik hodin. Na přípravu přírodního, jako rudé víno červeného, balzámu na rty rozpusťte 1/4 šálku včelího vosku, odstavte z plotny a přidejte 1/4 šálku ricinového oleje, 2 lžíce sezamového oleje a čerstvě vymačkanou šťávu z červené řepy (dávkujte podle toho, jak sytou barvu chcete). Nechte zchladnout a natírejte na rty tak často, jak budete potřebovat.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.