Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zázračné potraviny, které posílí vaše vlasy!

  • Zařaďte do jídelníčku potraviny, které jsou vlasům prospěšné.
    16. března 2014 | 12:00

    Jak s oblibou lidé říkají, jste to, co jíte. A to platí i pro vaše vlasy, v jejichž kvalitě se odráží váš životní styl. Poradíme vám, které zázračné potraviny nejvíce prospívají vlasům, které jsou pak dlouhé, silné a lesklé.

  • Losos

    Velmi oblíbená ryba obsahuje nenasycené omega 3 mastné kyseliny, které zabraňují lámavosti a především spoustu vitamínu D, který dodá vašim vlasům pružnost a lesk. Zařaďte ho do svého jídelníčku alespoň jednou týdně.

    Tip: Když budete mít lososa, jak se říká, plné zuby, můžete ho nahradit pstruhem, který obsahuje téměř obdobné látky.

    losos
    Autor: Shutterstock.com

  • Drůbež

    Drůbeží maso obsahuje bílkoviny, zinek, železo a vitamín B12. Všechny tyto složky blahodárně působí na růst vlasů a zároveň také zabraňují nadměrnému vypadávání.

    Zapečené kuřecí paličky
    Autor: Shutterstock.com
  • Čočka

    Zázračnou luštěninu lze konzumovat naklíčenou jako salát, nebo upravenou vařením, které zničí mnoho výživných látek. Ale i vařená čočka obsahuje velké množství vápníku, železa, zinku a biotinu, tedy tzv. vitamínu H. Když zařadíte čočku do svého jídelníčku, postará se o zdravý růst vašich vlasů, které už nikdy nebudou oslabené.

    Čočkové recepty
    Autor: shutterstoclk
  • Vajíčka

    Vajíčka obsahují především velké množství bílkovin. Nezanedbatelný je i obsah důležitých minerálů, které zabraňují vypadávání vlasů. Vajíčka působí na vlasy blahodárně i jako maska. Smíchejte žloutky s trochou olivového oleje, nechte dvacet minut působit a potom opravdu důkladně umyjte šampónem.

    Vajíčka
    Autor: Shutterstock.com
  • Mrkev

    Konzumace mrkve viditelně zvyšuje kvalitu vašich vlasů. Je to způsobeno především vysokým obsahem vitamínu A, který napomáhá v růstu a navíc chrání vlasy před negativními vlivy vnějšího prostředí. Výtažky z mrkve jsou proto velmi často obsaženy v šampónech.

    Mrkvová šťáva je plná betakarotenu
    Autor: shuterstock.com
  • Špenát

    Špenát patří právem mezi "superpotraviny"! Je totiž ideálním zdrojem železa, vitamínu C a kyseliny listové. Špenát se postará o to, aby vaše vlasová pokožka byla správně vyživená. Podobné účinky na vlasy má i kapusta a brokolice.

    Jarní špenát je plný vitamínů a minerálů.
    Autor: Profimedia.cz

Klíčová slova:  vlasy, krása, potraviny, zdraví, losos, drůbež, čočka
Diskuse ke článku
.