Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Sbohem, panenko Barbie! Přichází konkurentka s velikostí M!

6. března 2014 | 14:00

Návrhář Nickolay Lamm vytvořil "normální" Barbie s proporcemi devatenáctileté dívky. Nyní se snaží prodat 5 tisíc kusů těchto panenek a potlačit tak trend vyzáblých panenek.

Kdyby Barbie vypadala jako reálná žena, byla by velmi odlišná od té současné. To věděl i Američan Nickolay Lamm, který se rozhodl stvořit panenku s reálnými mírami. "Chtěl jsem, aby panenka poukázala na opravdovou ženskou krásu. Aby ženy, dívky i malé slečny byly konečně hrdé na to, jak vypadají" říká návrhář.

Nickolay si dal opravdu záležet na tom, aby panenka odpovídala tělů opravdové ženy. Múzou se mu stala devatenáctiletá žena, jejíž proporce podle lékařů odpovídají ideálu.

Barbie s proporcemi reálné ženy
Autor: lammily.com

Mnoho změn!

Změny při srovnání původní a nové panenky Barbie jsou markantní. Ta reálná je totiž mnohem nižší, má větší boky, širší pas a také plochá chodidla, která na rozdíl od vychrtlé panenky Barbie nemá věčně propnuté do špičky. Mimo jiné jsou i decentně nalíčené, tudíž nevypadají jako velikonoční kraslice a mají ohebné klouby. 

Nové panenky navíc nejsou žádné "fifleny". Jsou to silné a fit ženy, které velmi rády sportují. Neoblékají se vyzývavě, spíše preferují pohodlně elegantní styl.

Vítej, Lammily

Nové panenky pojmenoval Lammily (podle svého příjmení) a jdou doslova na dračku. Spousta rodičů mu prý píše a děkuje za to, že pro jejich děti stvořil hračku s reálným vzhledem. A jak se nová panenka líbí vám?