Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Pleťový restart: Připravte se na příchod jara

Restartujte svoji pleť, ještě než přijde jaro.
17. února 2014 | 14:40

Je čas vzít osud své pleti do vlastních rukou a připravit ji na příchod slunečních paprsků. Sloupněte ze sebe našedlou zimní kúru a restartujte svoji pokožku do krásy.

Sloupněte kúru

Zima, i když nebyla zrovna tuhá, dala vaší pleti pořádně zabrat. Na povrchu se usadily odumřelé buňky a pleť díky tomu vypadá jako potažená matným filmem. Abyste vůbec zpod šedé kúry vydolovali zářící pleť, budete muset sáhnout peelingu a brousit a brousit. Na pokožku obličeje použijte jemný peeling nebo gommage a příliš netlačte, kůže je zde velice tenká a citlivá a snadno by se vám mohlo stát, že místo krásné pleti budete mít na obličeji strupy.

Mastná pleť trápí většinu žen hlavně v létě
Autor: Shutterstock.com
Čistěte do hloubky

Když už jste si pokožku pěkně vybrousili jako diamant, nenechte ji znovu zanést nečistotami a mazem. Pokožka, kterou zakrývá mastný film se špatně okysličuje a tím pádem je povadlá a mdlá. Ráno a večer proto použijte hloubkově čistící prostředky a pleť čistěte do té doby, než je vatový tampónek docela čistý. Jednou týdně si pak dopřejte hloubkově čistící masku, která dodá pleti vláhu a vytáhne z ní nečistoty, které se usadily opravdu hluboko.

Pomozte suché pokožce získat zpět svou vláhu
Autor: Shutterstock.com
Vyměňte krémy

Venku už nemrzne a tak není důvod, proč si na pleť dávat hutné krémy, které ji zbytečně zatěžují. Vyměňte je za lehčí hydratační fluidy, pokožka bude moci lépe dýchat a bude krásnější. Nezapomínejte ale na to, že každý krém, ať je hutný nebo lehký, musí obsahovat UV faktor, chránící pleť před sluncem.

Budeme si každé ráno opakovat abecedu?
Autor: Shutterstock
Zásobujte se vitamíny

Dopřejte vaší pleti vitamíny z venku, ale také zevnitř. Pro její krásu je důležitý vitamín D, který podporuje její regeneraci, vitamín C chránící ji před antioxidanty a posilující cévní systém, vitamín E chránící pleť před UV zářením a také vitamín A, který ji chrání před vysoušením a napomáhá správné regeneraci. Do pokožky byste měli vitamíny dostávat v podobě výživných, hloubkově regenerujících sér, ale také zdravou stravou.