Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Zázrak jménem med manuka: Dejte si ho na obličej, do mléka i na oči

  • Objevte zázračné účinky medu z australského keře manuka!
    10. února 2014 | 13:15

    Také občas trpíte tím, že co je tak strašně lahodné (jako koblihy) nemůže být současně dobré i pro vaše zdraví? U medu z australského keře manuka to neplatí! Pomůže vám být zdravá, krásná i štíhlá.

  • Omllazuje vaši pleť

    ...
    Autor: Shutterstock
    Ne nadarmo je manuka med jednou z klíčových ingrediencí mnoha produktů pečující, ale i dekorativní kosmetiky. Med z manuky má totiž abnormálně vysoké antibakteriální vlastnosti a je tak až 70x zdravější než běžný luční med.

    Dalším bonusem manuka medu pak je, že přirozeně podporuje tvorbu kožního kolagenu, který je zodpovědný za snížení tvorby vrásek a uchovávání mladistvého vzhledu vaší pleti. a upřimně, kdy se trocha toho omlazení nehodí?

  • Působí protizánětlivě

    ...
    Autor: Shutterstock
    Med z manuky je jednou z tradičních surovin, která se používá již více než 4000 let. Což je samo o sobě důkazem, že funguje téměř zázračně. Tradiční kmeny na Novém Zélandu používaly med z manuky k desinfekci a lepšímu hojení řezných ran, a to za účelem, aby se do rány nedostala infekce. Kromě toho, že vytváří ochrannou vrstvu má totiž schopnost likvidovat širokou řadu bakterií.
  • Léčí vaši pokožku

    ...
    Autor: shutterstock.com
    Zlatavý med není pouze dobrotou k pojídání, ale má také prokazatelně léčivé účinky zvenčí. Tenká vrstva medu prokazatelně pomáhá při léčbě akné, černých teček, ale i začervenání pokožky nebo ekzémů. K léčbě přitom stačí pouze natřít problémová místa tenkou vrstvou medu manuka, nechat zaschnout po dobu 10-15 minut a pak umýt teplou vodou.
  • Hydratuje vaši pleť

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Hydratace prostě není nikdy dost. Pro zářivější pleť, která má dostatek síly bránit se volným radikálům, zkuste zařadit med do svojí denní péče. Kromě toho, že vám pomůže udržet si přirozenou hydrataci pokožky, vám jeho vysoké množství antioxidantů pomůže v boji se škodlivými vlivy vnějšího prostředí.
  • Uleví vašim očím

    ...
    Autor: thinstock.cz
    Oči a med sice nezní, jako by měli tvořit zrovna báječnou kombinaci, ale opak je pravdou. Pokud se totiž použije jako jedna ze složek očních kapek, projeví svoje dokonalé vlastnosti, kterými je schopnost vázat na sebe vodu z okolních buněk. Vy tak můžete dát sbohem nepříjemnému pocitu suchý, podrážděných a pálících očí.

    Vyrobit si tyto zázračné kapky přitom zvládnete i doma! Jediné, co musíte udělat je rozpustit lžíci medu manuka v teplé vodě a po vychladnutí aplikovat jako oční kapky. A jako bonus můžete tento roztok použít i do uší v případě, že vás trápí nějaká infekce.

  • Uzdraví váš organismus

    ...
    Autor: profimedia.cz
    Med z manuky obsahuje vysoké množství vitamínů a minerálů a to až mnohonásobně více, než jakýkoliv jiný med. Už v objemu jedné polévkové lžíce denně se tak můžete s klidným srdcem vzdát multivitaminových tablet z lékárny.

    Navíc má tento typ medu mimořádně blahodárný efekt i na vaše zažívání. Trápí-li vás pálení žáhy, pocit těžkosti v žaludku, nafouknuté břicho a podobné neduhy, jednoduše si denně dopřejte jednu až dvě polévkové lžíce manuka medu ve sklenici mléka a pozorujte zázraky.

  • Nadopuje vás energií

    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Jak je známo, bez sacharidů se nám nefunguje úplně nejlépe. Jsou totiž základní potravou pro váš mozek. Přesně proto vás honí mlsná právě když jste unavené. Namísto čokolády nebo sušenek zkuste ale příště sáhnout po medu manuka. Lžička v čaji, na cereáliích nebo i samotná vás nastartuje a dodá vám potřebnou energii na následujících pár hodin.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.