Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Redakční testování balzámů na rty: Který splnil naše vysoké nároky?

27. prosince 2013 | 06:00

Přestože za okny to vypadá spíš, jako by se o slovo už hlásilo jaro a letošní Silvestr nám rozhodně nebude zpříjemňovat magický třpyt čerstvě napadaného sněhu, rozhodly jsme se neponechat nic náhodě a otestovat, jaké balzámy na rty nejlépe obstojí ve vašem boji s teplotami pod nulou. A jak dopadly?

Brigita, redaktorka Bleskproženy.cz: Testovala Crabtree & Evelyn máslo na rty Vanilla Créme Brulée, 330 Kč.

Máslo na rty Vanilla Créme Brulée, Crabtree & Evelyn, www.crabtree-evelyn.cz, 330 Kč
Autor: archiv firem
Nestává se mi to často, ale tomuhle balzámu prostě naprosto není co vytknout! Už na první pohled jsem se zamilovala do krásného designu a příchuti vanilkového Créme Brulée, která je vážně božská a musím se držet, abych si balzám ze rtů pořád neolizovala. Konzistence je opravdu velmi máslová, na rtech krásně klouže, okamžitě je hydratuje a to opravu na dlouho, protože na rtech vydrží, aniž by vytvářel film, nebo cuckoval. Bojím se jen, že bez tohoto balzámu už se neobejdu.

Majka, redaktorka Blesk pro ženy: Testovala L'Action balzám na rty s Retinolem, 180 Kč.

Tato tyčinka slibuje zpomalit stárnutí rtů a navíc ještě hydratovat a revitalizovat. Proto byla moje očekávání opravdu velká. Pravdou je, že balzám má jemně nasládlou chuť i vůní, zbytečně nelepí a rty jsou po něm vláčné a svěží. Vlastně mám pocit, jako by se mi dokonce trochu zvětšily.

Michaela, redaktorka Blesproženy.cz: Testovala Himalaya Herbals hydratační balzám na rty, 54 Kč.

Hydratační balzám na rty, Himalaya Herbals, www.eshop.rudorfer.cz, 54 Kč
Autor: archiv firem
Musím říct, že z balzámu od Himalaya jsem poměrně rozpačitá. Složení prozrazuje, že krásně voňavá tyčinka na rty obsahuje kakaové a bambucké máslo, které zabraňuje vysoušení a popraskání rtů. To je sice pravda, ale právě tato másla dávají balzámu poměrně tuhou konzistenci, která na stech zanechává znatelnou vrstvu, která má po čase tendenci vytvářet cucky. Jako balzám na kruté mrazy ho tedy doporučuji, ale jako výživný podklad pod rtěnku u mě neobstál.

Tereza, grafička: Testovala Hurraw! čokoládový balzám na rty, 119 Kč.

Čokoládový balzám na rty, Hurraw!, www.almara-shop.cz, 119 Kč
Autor: archiv firem

Balzámy na rty moc nepoužívám a o to víc mě uchvátil právě tento. Navíc od značky, kterou jsem až doteď neznala! Na první chvíli mě totálně dostala vůně nepražených kakaových bobů. Navíc je velmi jemný a podle složení obsahuje jen přírodní oleje v bio a raw kvalitě, bez jakékoliv chemie v podobě barviv nebo konzervantů. Nenašla jsem zkrátka nic, co bych mu mohla vytknout.

Lenka, redaktorka Bleskproženy.cz: Testovala Bioderma Atoderm tyčinku na rty, 94 Kč.

Atoderm Tyčinka na rty, Bioderma, www.bioderma.cz, 94 Kč
Autor: archiv firem
V zimě dost trpím na otoky rtů a jejich praskání a také velmi špatně snáším balzámy, které jsou parfémované. Proto jsem v rámci testovaní ihned sáhla po Biodermě, jejíž kosmetika je hypoalergenní. Každém, jehož rty v zimě opravdu trpí, tak tento balzám můžu jen doporučit. Nijak nevoní, což je dobré pro alergiky i lidi s citlivou pokožkou a navíc má velmi příjemnou konzistenci a perfektně hydratuje.

Lucie, produkční: Testovala Weleda tyčinku na rty EVERON, 129 Kč.

Tyčinka na rty EVERON, WELEDA, www.weleda.cz, 129 Kč
Autor: archiv firem
Weleda mě příjemně překvapila tím, že přestože rty opravdu výrazně hydratuje, nezanechává na nich mastný film, jako to dělá většina balzámů z drogérií. Ve složení jsem objevila karité máslo a růžový vosk, který má zřejmě za následek jemnou a "ženskou" vůni tohoto balzámu.

Andrea, redaktorka Bleskproženy.cz: Testovala LaSaponaria rozjasňující balzám na rty s mandarinkou, 139 Kč.

 

Rozjasňující balzám na rty s mandarinkou, La Saponaria, www.erbario.cz, 139 Kč
Autor: archiv firem
Do balzámu jsem se na první zkušenost zamilovala díky jeho opravdu nádherné, svěží mandarinkové vůni. Bohužel si ji ale spojuji spíš s létem, na které se tato tyčinka podle mě i víc hodí. Na rtech má spíš krátkodobý efekt - sice je hned zvláční a hydratuje, ale popraskané rty nevyléčí. Proto bych si ho klidně pořídila na léto, ale na zimu bych sáhla po jiném. Musím ale ocenit, že je v bio kvalitě a bez konzervantů!

Simona, redaktorka Blesk pro ženy: Testovala Labello Mint & Minerals balzám na rty, 49 Kč.

Balzám na rty Mint & Minerals, Labello, síť drogerií, 49 Kč
Autor: archiv firem
Nemám ve zvyku kupovat si balzámy z parfumerií za několik set korun a mám ráda balzámy od Labello. Tahle mátová novinka splnila jejich velmi vysoký standard, co se týče hydratace. Sušší rty mi skvěle vyléčil a navíc opravdu nádherně voní. Co mě překvapilo po nanesení byl velmi příjemný, trošku chladivý efekt.

 

 

Autor: Brigita Zemen