Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Měděné líčení: Barvy kovu ovládly módní mola i víčka celebrit

22. listopadu 2013 | 15:00

Zlato a stříbro se závistí kouká na bronzovou Popelku, která se vyšvihla mezi nejoblíbenější barvy letošního podzimu. Zářivou barvu mědi si totiž oblíbili nejen návrháři a stylisté, ale také celebrity!

Bronzová barva je v současné době nejvíce módním kovovým odstínem pro oční víčka. Je mnohem intenzivnější než stříbrná, teplejší než zlatá a dodá očím extrémně lehký, ale přitom pronikavý výraz.

Navíc je jednoduše geniální. Díky svým podtónům a lesku sluší všem barvám očí - hnědým, modrým a zeleným. Zkrátka je perfektní.

Krémové oční stíny, odstín In Bad to the Bronze, Maybelline, 139 Kč
Autor: archiv firem
Kromě modelek a hvězd haute coture propadly měděným stínům také slavné ženy. Mezi VIP, které si zamilovaly hřejivou barvu kovu se řadí také bývalý andílek Victoria´s Secret Miranda Kerr nebo krásná herečka Twilight ságy Kristen Stewart.

Bronzová barva je poměrně výrazná, takže se perfektně hodí na večerní líčení. Se správnou podkladovou bází dokážete vytvořit skutečně hluboký a intenzivní look na večírek. Současně je ale natolik lichotivá a nevtíravá, že si ji můžete dovolit i přes den do kanceláře. Jen naberte menší množství a stín rozetřete do ztracena.

Oční stíny v tužce, odstín 003 Bad Girl Bronze, Rimmel, 129 Kč
Autor: archiv firem

Světlejším barvám pleti sluší jemnější odstíny měděné, případně kouřové líčení, při kterém se zkombinuje bronzový odstín se světlejším, například slonovinovým s jemným třpytem.

Dámy s tmavším odstínem pleti se naopak nemusí bát intenzivní, tmavě měděné, která bude působit velmi smyslně.

Tipy na oční stíny v barvě mědi naleznete i s informací o ceně v naší fotogalerii.

Autor: brig