Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Je tu doba bronzová: Opalte se snadno a bez sluníčka

9. července 2013 | 06:00

Bronzové pleť vypadá svěže a mladě. Jak si jí zařídit bez nebezpečného slunění, kdy ve většině případů spíše zrudneme, než se opálíme do krásné hnědé barvičky?

Mnohé z nás si ke krásné, opálené pokožce musí sem tam dopomoci. A to nejen tehdy, kdy nás nebaví vylehávat dlouhé hodiny na sluníčku.

Důvodů může být několik. Spousta z nás totiž trpí nepříjemnou alergií na sluneční paprsky! A před tou vás kolikrát neochrání ani opalovací krémy s vysokým faktorem.

Co s tím? Všechno vyřeší správně vybraný pudrový, make-upový, nebo tuhý bronzer. Možností je hned několik! Stačí si vybrat ten, který vám bude vyhovovat. My vám přinášíme hned několik variant!

Stará dobrá klasika
bronzery
Autor: Archiv firem

To jsou bronzery, potažmo zlatavé pudry v klasickém obalu, které si můžete v pohodě nanést štětcem, kterým si běžně aplikujete tvářenku. Vyberte si, zda-li vám vyhovují spíše bronzující perly, tvář opálená do barvy zralých broskví, nebo zlatavé políbení od slunce.

Také ale rozhoduje příležitost. Na dovolené a u vody si poprašte tvář a dekolt jasně zlatavým práškem a večer zvolně hrubší, tmavší variantu a zvýrazněte lícní kosti!

Převratné novinky!
bronzery
Autor: Archiv firem

Že jste nikdy neslyšeli o bronzujícím tuhém oleji, tělovém pudru se zlatým popraškem, nebo bronzingovému make-upu? Pak o hodně přicházíte! Tyhle všechny produkty jsou u násběžně k sehnání.

Pokud nejste zrovna přebornicí ve světě make-upu, vřele doporučujeme speciální samoopalovací přípravky na obličej, které vaší pleti dodají stejně přirozený bronzový vzhled, jako tuhé a pudrové malovátka.

Jak bronzery používat?

Pravidlo číslo jedna zní: Nikdy nenanášejte bronz na tzv. T zónu! To byste pak vypadala, že jste prášek zachytila omylem, když jste zrovna čichala k opylovaným květům. Nanášejte na lícní kosti, nad obočí obloukem pod oči a můžete i jemně poprášit oblast nad čelem tam, kde začínají růst vlasy.

Autor: Eva Dvořáková